Jadłospis 24.02.20205 - 02.03.2025 roku

Posiłek na dzień 24.02.2025 roku - śniadanie dieta łatwosrtawna

 

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 24.02.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

ogórek konserwowy 50g

pomidor 50g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

bigos gotowany150g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka grodziska 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

papryka świeża 60g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

kiełki 4g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

kiełki 4g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

jabłko 150g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9269

2214

71,59

37,45

302,4

80,96

78,38

6,95

3

33,46

345

II

9173

2191

74,4

36,9

248,98

74,41

82,74

5,23

2

24,14

360

V

10555

2520

83

41,97

290,77

112,65

104,67

6,5

2

26,27

411,25

VI

9201

2197

73,09

37,08

237,47

68,3

93,33

9,83

     2

30,48

390

DZIEŃ 25.02.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa z pieca 25g

miód 1szt-25g

pomidory 50g

roszponka 6g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem 300g

kotlet schabowy smażony 80g

surówka z warzyw mieszanych 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 25g

ser żółty 50g

ogórek świeży 60g

kiełki 4g

II kolacja- tubka ryżowa  1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

miód 1szt-25g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 20ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 50g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- tubka ryżowa  1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

miód 1szt-25g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja-tubka ryżowa  1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony  gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja - jogurt naturalny 1 szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10038

2394

79,69

37,05

303,23

62,69

99,1

6,36

     3

23,47

300,5

II

8985

2147

63,73

31,69

284,93

57,96

95,03

5,91

4

18,99

253,45

V

10480

2504

77,05

40,39

319,2

90,96

119,78

7,36

     4

18,99

291,45

VI

9334

2229

67,56

35,69

283,92

86,96

112,45

9,62

     4

24,71

303,45

DZIEŃ 26.02.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasztet 70g

ser topiony 1szt

ogórek kwaszony 50g

papryka świeża 60g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy 80g

marchew z groszkiem mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

ser prymus smakowy 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 25g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

sałata 6g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 50g

dżem 1szy-25g

pomidory 100g

sałata 6g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 165g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

VI

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 75g

pomidory 100g

sałata 6g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

kefir 1szt-250ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja-sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10835

2586

104,16

57,24

285,34

65,21

102,31

10,41

4

28,98

319,3

II

9666

2308

80

46,98

281,39

69,79

94,04

9,38

4

22,89

221,9

V

11002

2627

87,72

51,63

324,94

108,6

113,46

10,8

4

25,29

269,15

VI

9728

2322

81,87

49,4

271,76

64,24

110,46

11,65

      4

28,41

276,4

DZIEŃ 27.02.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna z kaszką manna gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

salceson 25g

ser tartar 1szt-20g

ogórek świeży 60g

papryka świeża 60g

Zupa pieczarkowa gotowana z ziemniakami 300g

gulasz wieprzowy duszony 100g

buraki gotowane 120g

kasza bulgur gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

pączek smażony 1szt

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

sałatka z makaronu, kurczaka i fasoli 100g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta, 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

placek pieczony z owocem 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

miód 1szt- 25g

pomidorki koktajlowe 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

placek pieczony z owocem 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

miód 1szt- 25g

pomidorki koktajlowe 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta 120g

kasza bulgur gotowana 150g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 75g

pomidorki koktajlowe 50g

sałata 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

11553

2755

101,82

42,87

296,72

84,37

102,79

4,97

3

34,46

318,75

II

10303

2462

87,70

35,58

299,50

71,06

87,55

5,28

     3

24,91

199,06

V

11812

2823

101,08

44,30

33395

104,06

112,80

6,42

3

24,91

239,56

VI

9434

2252

75,33

39,54

266,29

83,87

95,74

6,95

2

30,76

239,56

DZIEŃ 28.02.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasta z tuńczyka 60g

jajko gotowane 1szt

ogórek konserwowy 50g

pomidory 50g

szczypiorek 2g

Zupa brokułowa gotowana 300g

ryba smażona 70g

surówka z kiszonej kapusty 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

dżem 1 szt- 25 g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana 1szt- 100g

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidory 50g

kiełki 4g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana

1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka grodziska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidory 50g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

blok szynkowy 25g

ser homo 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana

1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowany z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidory 50g

kiełki 4g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

blok szynkowy 50g

ser homo 100g

mix sałat 12g

II kolacja- sok pomidorowy

1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10263

2452

81,82

31,53

318,56

72,06

108,18

6,17

4

27,18

447,9

II

9161

2187

62,59

32,51

302,65

72,54

103,03

4,81

3

22,39

387,04

V

10506

2508

71,56

37,76

341,62

109,68

123,88

6,4

4

22,84

438,29

VI

9592

2289

67,84

37,49

291,19

71,72

121,95

10,45

4

30,34

445,54

DZIEŃ 01.03.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

mielonka wieprzowa 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidory 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

fasolka szparagowa mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

ser żółty 50g

ogórek zielony 60g

papryka świeża 60g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9300

2221

81,34

43,88

254,94

57,49

96,55

5,88

3

24,54

224,42

II

9459

2258

82,27

35,39

274,03

60,34

90,42

5,91

4

25,98

268,67

V

10797

2578

92,87

42,14

310,34

91,08

110,79

7,39

4

27,66

322,92

VI

9539

2277

80,17

35,47

287,76

77,67

100,32

8,61

4

32,05

301,67

DZIEŃ 02.03.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa żywiecka 25g

dżem 1szt-25g

ogórki kwaszone 50g

pomidory 100g

szczypiorek 2g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna wieprzowa gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

brukselka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

papryka konserwowa 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 50g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

jajka gotowane 1szt

zielonogórska 25g

mix sałat 12g

II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

pomidory 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt- 330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

zielonogórska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

II kolacja- maślanka 1szt- 400g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8825

2109

73,2

34,28

277,51

51,76

82,76

4,74

2

29,2

383,05

II

9051

2164

72,71

34,11

292,59

77,72

85,26

4,75

4

21,75

384,05

V

9881

2363

82,28

39,49

306,63

89,88

99,25

6,32

4

21,75

427,05

VI

9521

2275

81,04

40,82

269,1

69,14

109,4

10,99

4

27,15

429,8

 

Galeria zdjęć

Zobacz również