
I- Dieta podstawowa.
II- Dieta łatwostrawna.
V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.
VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.
Dzień 14.04.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g kiełbasa śląska 100g ketchup 1szt-15g dżem 1szt-25g mix sałat 12g jabłko 150g |
Zupa ogórkowa gotowana 300g kotlet schabowy smażony 80g surówka z kapusty czerwonej 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g szynka złota z indyka 25g ser tartar 1szt- 20g pomidor 50g kiełki 4g II kolacja – mus owocowy 1szt-100g |
II |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g parówki delikatesowe 100g dżem 1szt- 25g mix sałat 12g jabłko 150g |
Zupa marchwiowa gotowana 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka złota z indyka 25g ser tartar 1szt-20g pomidor 50g kiełki 4g II kolacja – mus owocowy 1szt-100g |
V |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g parówki delikatesowe 100g szynkowa wieprzowa 25g dżem 1szt-25g mix sałat 12g jabłko 150g jogurt owocowy 1szt-150g |
Zupa marchwiowa gotowana 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z malinami 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka złota z indyka 50g ser tartar 1szt- 20g pomidor 50g kiełki 4g II kolacja – mus owocowy 1szt-100g |
VI |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g parówki delikatesowe 100g szynkowa wieprzowa 50g mix sałat 12g jabłko 150g |
Zupa marchwiowa gotowana 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g sok buraczany 1szt-300g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 50g ser tartar 1szt-20g pomidor 50g kiełki 4g II kolacja-kefir 1szt-250ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
10766 |
2570 |
94,55 |
40,56 |
316,1 |
91,81 |
93,3 |
7,69 |
4 |
30,23 |
265,8 |
II |
9903 |
2364 |
84,07 |
40,33 |
291,17 |
81,46 |
96,73 |
6,67 |
4 |
25,82 |
249,55 |
V |
11213 |
2676 |
91,67 |
44,93 |
333,63 |
119,57 |
115,9 |
8,16 |
5 |
27,94 |
296,3 |
VI |
10183 |
2429 |
85,55 |
42,66 |
301,83 |
98,66 |
115,05 |
10,26 |
4 |
30,64 |
303,05 |
DZIEŃ 15.04.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g szynka konserwowa 25g jajko gotowane 1szt ogórek kons 50g papryka kons 50g |
Zupa jarzynowa 7 skł, gotowana 300g pieczeń wieprzowa duszona 65g sałatka z buraków 120g kasza orkiszowa 150g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g polędwica drobiowa 25g ser żółty 50g pomidory 50g roszponka 6g II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g |
II |
Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka konserwowa 25g jajko gotowane 1szt sałata 6g kiełki 4g |
Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g mięso od szynki gotowane 65g sos koperkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g kasza orkiszowa gotowana 150g napój owocowy gotowany 20ml
|
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 25g ser homo 50g pomidory koktajlowe 50g roszponka 6g II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g |
V |
Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka kons 50g jajko gotowane 1szt sałata 6g kiełki 4g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa jarzynowa 3skł gotowana, dieta 300g mięso od szynki gotowane 65g sos koperkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g kasza orkiszowa gotowana 150g napój owocowy gotowany 200ml ser owocowy 1szt-150g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 50g ser homo 50g pomidory koktajlowe 50g roszponka 6g II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g |
VI |
Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka kons 50g jajko gotowane 1szt sałata 6g kiełki 4g |
Zupa jarzynowa 3skł gotowana, dieta 300g mięso od szynki gotowane 65g sos koperkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g kasza orkiszowa gotowana 150g maślanka 1szt-400ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g polędwica drobiowa 50g ser homo 50g pomidory koktajlowe 50g roszponka 6g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
10352 |
2471 |
98,57 |
42,76 |
244,67 |
65,78 |
106 |
7,28 |
3 |
24,66 |
414,14 |
II |
9432 |
2253 |
84,31 |
38,78 |
236,82 |
62,15 |
95,62 |
6,05 |
3 |
20,17 |
383,68 |
V |
10948 |
2615 |
97,86 |
47,58 |
271,17 |
95,28 |
120,87 |
7,42 |
3 |
20,17 |
422,18 |
VI |
10322 |
2465 |
93,49 |
46,88 |
239,68 |
74,08 |
121,52 |
8,1 |
3 |
24,49 |
425,18 |
DZIEŃ 16.04.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g szynka złota z indyka 25g miód 1szt-25g pomidory 100g kiełki 4g |
Rosolnik gotowany z lanym ciastem 300g udko z kurczaka pieczone 100g mizeria 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g kiełbasa żywiecka 25g ser porcyjny 1szt-16,67g mix sałat 12g jabłko 150g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
II |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 25g miód 1szt-25g pomidory 100g kiełki 4g |
Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos cytrynowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka delikatesowa 25g ser porcyjny 1szt-16,67g mix sałat 12g jabłko 150g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
V |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 50g miód 1szt-25g pomidory 100g kiełki 4g jogurt owocowy 1szt-150g |
Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos cytrynowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z malinami 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka delikatesowa 50g ser porcyjny 1szt-16,67g mix sałat 12g jabłko 150g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
VI |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 75g pomidory 100g kiełki 4g |
Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos cytrynowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g jogurt naturalny 1szy-200g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka delikatesowa 50g ser porcyjny 1szt-16,67g mix sałat12g jabłko 150g II kolacja-sok pomidorowy 1szt- 330ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
10160 |
2422 |
81,29 |
38,75 |
317,82 |
74,23 |
102,17 |
8,07 |
3 |
25,85 |
396,55 |
II |
9865 |
2354 |
76 |
36,01 |
318,68 |
72,65 |
100,77 |
9,13 |
4 |
25,39 |
382,34 |
V |
11220 |
2677 |
84,6 |
41,08 |
360,99 |
110,92 |
120,69 |
10,57 |
4 |
27,52 |
434,59 |
VI |
10104 |
2410 |
81,26 |
40,73 |
302,64 |
79,8 |
116,09 |
11,28 |
4 |
30,91 |
442,84 |
DZIEŃ 17.04.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g salceson 25g ser topiony 1szt pomidory 50g roszponka 6g
|
Zupa ziemniaczana gotowana 300g sos myśliwski duszony 100g makaron gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml galaretka owocowa 125g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g polędwica drobiowa 50g ser tartar 1szt-20g papryka świeża 60g kiełki 4g II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml |
II |
Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 25g dżem 1szt-25g pomidorki koktajlowe 50g roszponka 4g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g makaron gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml galaretka owocowa 125g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 50g ser tartar 1szt-20g sałata 6g kiełki 4g II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml |
V |
Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 50g dżem 1szt-25g pomidorki koktajlowe 50g roszponka 6g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g makaron gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml galaretka owocowa 125g ser owocowy 1szt-150g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 75g ser tartar 1szt-20g sałata 6g kiełki 4g II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml |
VI |
Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynkowa wieprzowa 75g pomidorki koktajlowe 50g roszponka 6g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g marchewka mrożona gotowana 120g makaron pełnoziarnisty gotowany 150g kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g
|
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g polędwica drobiowa 75g ser tartar 1szt-20g sałata 6g kiełki 4g II kolacja- kefir 1szt-250ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
9463 |
2257 |
78,61 |
37,74 |
271,86 |
85,95 |
82,33 |
7,9 |
2 |
22,1 |
189,05 |
II |
9028 |
2155 |
67,5 |
34,08 |
277,04 |
93,17 |
81,06 |
7,08 |
2 |
19,06 |
182 |
V |
10523 |
2512 |
80,83 |
42,78 |
311,31 |
126,17 |
105,81 |
8,53 |
3 |
19,06 |
220 |
VI |
8954 |
2135 |
68,87 |
36,18 |
255,23 |
67,42 |
95,47 |
8,46 |
2 |
23,3 |
232 |
DZIEŃ 18.04.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200 ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g pasta z sera twarogowego 100g ogórek kwaszony 50g papryka kons 50g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g śledź w śmietanie 120g surówka z marchewki 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g ser homo 100g miód 1szt- 25 g pomidor 50g sałata 6g II kolacja- tubka ryżowa 1szt- 100g |
II |
Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g pasta z sera twarogowego 100g mix sałat 12g kiełki 4g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g pulpety rybne gotowane 70g sos pomidorowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g ser homo 100g miód 1szt- 25g pomidor 50g sałata 6g II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g |
V |
Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g pasta z sera twarogowego 100g mix sałat 12g kiełki 4g jogurt owocowy 1szt-150g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g pulpety rybne gotowane 70g sos pomidorowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g ser homo 100g miód 1szt- 25g pomidor 50g sałata 6g II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g |
VI |
Zupa mleczna gotowany z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g pasta z sera twarogowego 100g mix sałat 12g kiełki 4g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g pulpety rybne gotowane 70g sos pomidorowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g sok buraczany 1szt- 300ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g ser homo 100g pomidor 50g sałata 6g II kolacja-jogurt naturalny 1szt-250g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
10272 |
2449 |
78,15 |
38,84 |
312,91 |
83,95 |
106,62 |
22,47 |
9 |
26,62 |
227,22 |
II |
9411 |
2247 |
63,07 |
33,22 |
304,3 |
63,6 |
101,7 |
4,65 |
4 |
22,1 |
214,01 |
V |
10568 |
2523 |
70,75 |
38,13 |
343,01 |
100,7 |
114,44 |
5,02 |
4 |
22,55 |
238,62 |
VI |
10275 |
2452 |
72,53 |
41,36 |
318,16 |
107,21 |
121,61 |
6,8 |
3 |
27,83 |
236,37 |
DZIEŃ 19.04.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g szynka złota z indyka 25g ser twarogowy 70g ogórek świeży 60g roszponka 6g |
Zupa wiedeńska gotowana 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g brokuły mrożone gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g szynkowa wieprzowa 25g dżem 1szt-25g sałata 6g II kolacja- ser owocowy 1szt-150g |
II |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 25g ser twarogowy 70g pomidory koktajlowe 50g roszponka 6g |
Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g marchewka mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynkowa wieprzowa 25g dżem 1szt -25g sałata 6g II kolacja- ser owocowy 1szt-150g |
V |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 50g ser twarogowy 70g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g marchewka mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z malinami 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynkowa wieprzowa 50g dżem 1szt-25g sałata 6g II kolacja- ser owocowy 1szt-150g |
VI |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 50g ser twarogowy 70g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g |
Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g marchewka mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g kefir 1szt-250ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynkowa wieprzowa 75g sałata 6g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
8384 |
2003 |
61,75 |
32,46 |
263,55 |
58,59 |
93,43 |
4,21 |
2 |
20,48 |
198,1 |
II |
8312 |
1985 |
63,54 |
32,26 |
263,54 |
62,67 |
89,83 |
4,94 |
4 |
18,43 |
198,1 |
V |
9633 |
2300 |
73,99 |
38,95 |
299,5 |
93,28 |
109,44 |
6,49 |
4 |
20,11 |
251,85 |
VI |
7827 |
1868 |
58,57 |
30,38 |
242,1 |
45,77 |
97,66 |
10,66 |
4 |
27,58 |
251,6 |
DZIEŃ 20.04.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Herbata gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb graham 130g kiełbasa biała parzona 100g musztarda porcyjna 15g szynka gotowana 50g jajko gotowane 1szt sałata 6g sernik z rodzynkami 100g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka pieczona 100g sałatka z kukurydzy, papryki kons, ogórka kons 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml kiwi 1szt |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g schab w galarecie 100g polędwica drobiowa 50g pomidory 100g roszponka 6g II kolacja- mus owocowy 1 szt - 100g |
II |
Herbata gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g parówki delikatesowe 100g szynka gotowana 50g jajko gotowane 1szt sałata 6g babka poznańska 100g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos koperkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml kiwi 1szt |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g schab w galarecie 100g polędwica drobiowa 50g pomidory 100g roszponka 6g II kolacja-mus owocowy 1szt-100g |
V |
Herbata gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g parówki delikatesowe 100g szynka gotowana 75g jajko gotowane 1szt sałata 6g jogurt naturalny 1szt-200g babka poznańska 100g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos koperkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany 200g kiwi 1szt |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g schab w galarecie 100g polędwica drobiowa 75g pomidory 100g roszponka 6g II kolacja- mus owocowy 1szt-100g
|
VI |
Herbata gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g parówki delikatesowe 100g szynka gotowana 75g jajko gotowane 1szt sałata 6g sok buraczany 1szt- 300ml |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos koperkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g sok pomidorowy 1szt-330ml kiwi 1szt |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g schab w galarecie 100g polędwica drobiowa 75g pomidory 100g roszponka 6g II kolacja-kefir 1szt- 250ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
11670 |
2783 |
117,5 |
44,5 |
275,61 |
59,05 |
133,24 |
8,6 |
4 |
28,91 |
811,2 |
II |
11006 |
2626 |
95,1 |
37,95 |
304,4 |
82,24 |
127,39 |
8,37 |
4 |
24,83 |
717,9 |
V |
12435 |
2969 |
105,53 |
44,67 |
343,62 |
118,62 |
149,94 |
9,9 |
5 |
24,83 |
768,15 |
VI |
10189 |
2431 |
91,16 |
38,83 |
264,36 |
79,6 |
139,69 |
14,57 |
5 |
31,48 |
617,9 |