Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 roku.

Posiłek na dzień 31.07.2025 roku - śniadanie dieta podstawowa

 

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 21.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa parówkowa 100g

musztarda porcyjna 20g

miód porcyjny 25g

sałata zielona 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana  300g

sos boloński gotowany 100g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser topiony 1szt-22,5g

pomidor 50g

roszponka 6g

II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki 100g

miód porcyjny 25g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml

V

 Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki 100g

miód 25g

szynka konserwowa 25g

sałata 6g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa ziemniaczana, dieta gotowana 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

parówki 100g

szynka konserwowa 50g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana, dieta  gotowana 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

jabłko 150g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-  jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10792

2537

93,24

40,73

295,05

97,9

96,09

8,03

2

25,99

236,7

II

10254

2446

86,21

41,56

289,04

96

91,42

8,44

3

23,04

224

V

11527

2750

96,46

48,26

321,89

127,63

111,12

9,96

3

23,49

271,5

VI

10056

2398

90,87

45,84

241,18

69,61

106,29

9,64

2

26,46

275

DZIEŃ 22.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 20g

papryka świeża 60g

kiełki 4g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

pieczeń wieprzowa duszona 65g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

sałatka śledziowa 100g

sałata 6g

wiśnie 150g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta  300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 20ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 25g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 50g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka delikatesowa 50g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- maślanka 1szt-400ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10774

2569

97,52

39,44

331,37

82,97

91,94

12,19

6

28,38

233

II

9813

2343

84,08

40,62

313,19

80,63

88,07

5,51

3

24,49

210,5

V

11341

2708

98,46

49,82

348,02

113,75

112,07

6,79

4

24,49

257,5

VI

10519

2511

88,09

44,92

318,42

95,44

109,22

10,56

4

32,44

244,5

DZIEŃ 23.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

salceson 25g

dżem 1szy-25g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka pieczone 100g

sałatka z kukurydzy, papryki kons, ogórka kons  120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka z kurcząt 25g

ser grani smakowy 1szt

pomidor 50g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szy-25g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 25g

ser grani naturalny 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy  1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

dżem 1szt – 25g

mix sałat 12g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

ser grani naturalny 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

mix sałata 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szy- 300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 50g

ser grani naturalny 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10527

2512

81,04

32,27

271,77

68,37

99,57

6,21

3

25,14

345,95

II

9778

2333

78,61

37,86

255,23

71,38

117,4

7,08

3

21,21

323,9

V

11082

2644

88,98

44,55

287,67

100,77

139,2

8,45

4

21,21

376,65

VI

10411

2482

83,09

42,18

267,76

91,38

137,13

10,49

3

26,03

376,4

DZIEŃ 24.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

   Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa żywiecka 25g

ser topiony 1szt-22,5g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

papryka świeża 60g

mix sałat z fasolą 60g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

II

Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

miód 25g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

V

Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

miód 25g

pomidor 50g

sałata 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

kiełbasa golonkowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

VI

Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

kiełbasa golonkowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9761

2329

73,58

36,17

316,66

84,59

107,2

6,43

3

24,39

227,58

II

9346

2233

65,08

32,29

322,11

78,22

100,55

6,32

3

18,64

222,33

V

10860

2594

78,69

41,12

357,53

111,35

124,55

7,64

4

18,64

266,83

VI

9180

2191

66,72

34,66

295,65

67,17

114,27

7,38

4

23,98

280,33

DZIEŃ 25.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

 

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

ser homo 100g

pomidor 50g

roszponka 6g

 

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

ryba smażona po grecku 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

porzeczka czerwona 100g

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

pasta z ryby wędzonej 100g

dżem 1szt-25g

ogórek kiszony 50g

II kolacja- jogurt naturalny  1szt- 200g

II

 

Zupa mleczna gotowana z makaronem300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

ryba gotowana w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

pasta z sera twarogowego 100g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

V

 

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

ryba gotowana w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 25g

pasta z sera twarogowego 100g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowany z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

ryba gotowana  w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10962

2619

91,21

39,08

308,5

82,37

120,27

7,27

4

32,4

304,32

II

9196

2196

65,43

36,63

272,99

73,85

105,7

4,71

3

19,2

231,62

V

10528

2514

72,96

41,21

315,48

112,54

126,37

6,32

3

21,6

274,87

VI

9514

2270

63,86

36,73

285,35

92,85

118,72

8,22

3

25,72

265,62

DZIEŃ 26.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

 salceson 25g

ser tartar 20g

ogórek kons 50g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami 300g

kotlet mielony smażony 65g

kapusta biała zasmażana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 25g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa, dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 50g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa, dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 50g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt- 250ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9847

2348

102,92

36,54

283,53

58,91

72,62

9,3

4

31,64

289,35

II

8912

2127

78,45

32,75

277,6

51,66

81,5

8,58

4

28,9

250,97

V

10206

2436

88,98

39,5

310,91

81,17

101,55

10,06

5

28,9

305,22

VI

9030

2154

79,51

34,93

276,84

54,49

94,25

10,25

5

34,42

292,97

DZIEŃ 27.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa z pieca 25g

ser twarogowy 70g

ogórek kiszony 50g

papryka świeża 60g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchewka z groszkiem mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

dżem 25g

pomidory 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

kiełbasa golonkowa 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt owocowy 1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

kiełbasa golnkowa 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

maślanka 1szt- 400ml

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

sok buraczany 1szt- 300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9046

2159

56,28

30,53

305,94

83,75

103,4

5,82

2

26,97

243,75

II

8639

2063

55,14

28,82

293,42

78,71

99,58

6

3

20,36

246,25

V

9385

2241

62,24

33,42

307,14

90,83

114,28

7,45

3

20,36

287,25

VI

8979

2143

57,85

32,75

290,67

85,27

117,18

9,19

2

23,76

269

 

DZIEŃ 28.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

papryka kons 50g

ogórek kons 50g

Zupa brokułowa gotowana 300g

gulasz wieprzowy duszony 100g

kapusta czerwona zasmażana 120g

kasza jęczmienna gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka delikatesowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

gulasz wieprzowy gotowany z jarzynami, dieta 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

jogurt owocowy 1szt- 150g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

gulasz wieprzowy gotowany z jarzynami, dieta 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 60g

chleb razowy 70g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

gulasz wieprzowy gotowany  z jarzynami, dieta 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

jabłko 150g

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb graham 60g

chleb razowy 70g

szynka delikatesowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250g

 

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10298

2455

91,29

41,03

295,42

83,01

95,27

5,8

3

31,51

404,65

II

9405

2247

78,55

38,55

242,87

74,15

93,67

5,91

3

27

390,8

V

10742

2565

87,07

43,62

281,66

111,16

115,27

7,17

3

27,45

442,05

VI

9304

2221

79,55

41,05

229,08

69,87

107,32

7,33

3

31,32

436,8

DZIEŃ 29.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka konserwowa 25g

miód 1szt-25g

papryka świeża 60g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

pieczeń rzymska pieczona 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

brukselka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar 1szt-20g

ogórek świeży 60g

wiśnie 150g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka konserwowa 25g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartat 1szt-20g

roszponka 6g

II kolacja-mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka konserwowa 50g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

 

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 75g

ser tartat 1szt-20g

roszponka 6g

II kolacja-mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 60g

chleb razowy 70g

szynka konserwowa 75g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt-200g

 

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

ser tartat 1szt-20g

roszponka 6g

II kolacja-sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10522

2512

87,21

38,89

347,53

71,8

88,97

5,56

    3

29,73

230,48

II

9376

2239

74,41

36,69

316,63

60,49

80,03

6,09

4

18,46

224,88

V

10740

2565

85,29

43,57

352,97

91,81

101,41

 7,79

4

20,41

277,63

VI

9656

2305

79,57

41,29

296,94

66,65

99,8

11,88

4

25,91

277,88

DZIEŃ 30.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasztet 70g

ser żółty 25g

ogórek kiszony 50g

pomidor 50g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

filet z kurczaka panierowany smażony 80g

surówka z selera i jabłka 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser topiony 1szt- 22,5g

papryka konse 50g

brzoskwinie 120g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 25g

ser twarogowy 70g

pomidor 50g

kiełki 4g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 50g

ser twarogowy 70g

pomidor 50g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser homo 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 50g

ser twarogowy 70g

pomidor 50g

kiełki 4g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szy-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser homo 50g

mix sałat 12g

II kolacja-maślanka 1szt-400ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10968

2616

98,34

40,6

326,83

78,65

107,09

8,24

3

29,97

360,67

II

8796

2099

56,73

30,16

289,46

65,3

107,28

6,14

3

20,017

222,06

V

10091

2408

64,36

34,78

328,57

102,31

127,88

7,68

3

20,62

265,81

VI

9572

2283

60,14

33,81

309,59

96,33

128,93

9,26

2

25,89

247,56

DZIEŃ 31.07.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa z pieca 25g

ser tartar 1szt-20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Barszcz gotowany z ziemniakami 300g

stek wieprzowy smażony z cebulką 65g

kapusta kwaszona zasmażana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

sałatka z makaronu, kurczaka i fasoli 100g

sałata 6g

śliwki 120g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka delikatesowa25g

ser tartar- 1szt-20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

dżem 1szt- 25g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

V

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka delikatesowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

kiełki 4g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 64g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

dżem 1szt- 25g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

VI

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka delikatesowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 75g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

11945

2851

108,6

42,65

325,4

99,38

99,87

6,13

      4

31,48

251,1

II

9853

2352

81,91

40,32

304,77

92,96

92,03

6,07

3

19,94

232,12

V

11407

2724

96,29

49,52

339,07

126,09

118,03

7,17

3

19,94

278,12

VI

9731

2322

80,83

40,83

297,37

84,41

102,15

7,49

3

25,83

269,12

DZIEŃ 01.08.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasta z tuńczyka 60g

jajko gotowane 1szt

papryka świeża 60g

mix sałat 12g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba smażona 70g

surówka z białej kapusty 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

ogórek świeży 60g

II kolacja- ser owocowy  1szt- 150g

II

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- ser owocowy

1szt-150g

V

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

 szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka sołacka 25g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- ser owocowy

1szt-150g

VI

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 50g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10872

2597

89,32

35,75

318,06

80,79

116,97

4,89

3

25,92

445,1

II

9762

2332

71,02

37,11

293,6

72,03

115,49

4,63

3

20,02

385,55

V

11134

2659

79,21

41,93

336,44

110,4

136,42

6,27

3

22,14

434,3

VI

9749

2328

69,8

37,51

290,01

91,41

124,41

8,29

3

26,54

441,55

DZIEŃ 02.08.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

surówka z warzyw mieszanych 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka tyrolska 50g

ser żółty 25g

ogórek kiszony 50g

papryka kons 50g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka konserwowa 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka konserwowa 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt-250ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka konserwowa 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8383

1999

69

37,59

259,53

47,2

79,53

7,4

3

24,9

247,81

II

8522

2199

69,54

30

278,38

49,42

79,36

5,97

    4

26,37

260,76

V

9874

2357

80,19

36,8

315,14

80,74

99,98

7,45

4

28,32

315,01

VI

8622

2057

69,77

32,12

274,24

54,05

93,46

10,84

4

34,32

302,76

DZIEŃ 03.08.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa żywiecka 25g

miód 1szt-25g

pomidor 50g

roszponka 6g

Zupa krupnik ryżowy gotowany 300g

pulpet z mięsa od szynki 70g

sos chrzanowy gotowany 80g

fasolka szparagowa mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 25g

ser twarogowy 70g

papryka świeża 60g

ogórek kons 50g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka sołacka 25g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa krupnik ryżowy gotowany, dieta 300g

pulpet z mięsa od szynki 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 25g

ser twarogowy 70g

 sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka sołacka 50g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa krupnik ryżowy gotowany, dieta 300g

pulpet z mięsa od szynki 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt owocowy  1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Zupa krupnik ryżowy gotowany, dieta 300g

pulpet z mięsa od szynki 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt- 330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- maślanka 1szt- 400g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9129

2181

70,55

34,76

298,16

54,07

83,79

4,49

    2

24,63

218,15

II

9498

2270

74,79

35,92

310,79

74,36

88,22

5,23

    3

19,65

224,15

V

10230

2445

81,82

40,47

324,42

86,48

102,42

6,61

    3

19,65

262,65

VI

9589

2292

78,22

40,05

279,1

68,17

109,69

11,07

3

27,35

256,9

Galeria zdjęć

Zobacz również