Jadłospis 01.09.2025 - 07.09.2025 roku.

Posiłek na dzień 05.09.2025 roku - śniadanie dieta łatwostrawna.

 

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 01.09.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa śląska 100g

ketchup 1szt-20g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Zupa ogórkowa gotowana 300g

indyk pieczony 65g

surówka z kapusty czerwonej 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka z kurcząt 25g

ser tartar 1szt- 20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki delikatesowe 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

indyk pieczony 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 25g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki delikatesowe 100g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

jabłko 150g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

indyk pieczony 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

ser tartar 1szt- 20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

parówki delikatesowe 100g

szynkowa wieprzowa 50g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

indyk pieczony 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 50g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja-kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9558

2281

73,16

37,2

303,4

93,25

82,58

7,44

3

29,48

192,12

II

9376

2237

74,53

37,62

292,74

82,3

86,57

6,51

4

25,82

189,67

V

10713

2555

82,13

42,21

334,68

120,41

107,74

7,83

4

27,94

235,42

VI

9683

2308

76,01

39,94

302,88

99,5

106,89

9,93

4

30,64

242,17

DZIEŃ 02.09.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka konserwowa 25g

jajko gotowane 1szt

ogórek kons 50g

papryka kons 50g

Zupa jarzynowa 7 skł, gotowana 300g

pieczeń wieprzowa duszona 65g

sałatka z buraków 120g

kasza orkiszowa 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 25g

ser żółty 50g

pomidory 50g

śliwki 120g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka konserwowa 25g

jajko gotowane 1szt

 sałata 6g

kiełki 4g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 20ml

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 50g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka konserwowa 50g

jajko gotowane 1szt

 sałata 6g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa jarzynowa 3skł gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka konserwowa 50g

jajko gotowane 1szt

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa jarzynowa 3skł gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

maślanka 1szt-400ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10594

2529

98,9

42,81

258,5

76,34

106,6

7,29

3

26,43

414,14

II

9432

2253

84,31

38,78

236,82

62,15

95,62

6,05

3

20,17

383,68

V

10948

2615

97,86

47,58

271,17

95,28

120,87

7,42

3

20,17

422,18

VI

10322

2465

93,49

46,88

239,68

74,08

121,52

8,1

3

24,49

425,18

DZIEŃ 03.09.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

   Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 25g

miód 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem 300g

udko z kurczaka pieczone 100g

mizeria 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa żywiecka 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat 12g

gruszka 150g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

miód 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat 12g

jabłko 150g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

miód 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat 12g

jabłko 150g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

VI

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

pomidory 100g

kiełki 4g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szy-200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka delikatesowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat12g

jabłko 150g

II kolacja-sok pomidorowy 1szt- 330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10211

2434

80,99

39,19

321,31

74,49

102,41

8,07

3

26

385,35

II

9865

2354

76

36,01

318,68

72,65

100,77

9,13

4

25,4

382,34

V

11220

2677

84,6

41,08

360,99

110,92

120,69

10,57

4

27,52

434,59

VI

10104

2410

81,26

40,73

302,64

79,8

116,09

11,28

4

30,91

442,84

DZIEŃ 04.09.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

salceson 25g

ser topiony 1szt

pomidory 50g

roszponka 6g

 

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

sos myśliwski duszony 100g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

śliwki 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser tartar 1szt-20g

papryka świeża 60g

mix sałat z fasolą 60g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

II

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 4g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

V

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

dżem 1szt-25g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

         ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

VI

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

marchewka mrożona gotowana 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

 

 

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10023

2389

84,39

38,17

290,15

95,98

84,78

8,08

2

26,08

189,05

II

8972

2141

67,5

34,08

273,89

90,24

80,79

7,08

2

19,06

182

V

10467

2498

80,83

42,78

308,16

123,24

105,54

8,53

3

19,06

220

VI

8954

2135

68,87

36,18

255,23

67,42

95,47

8,46

2

23,3

232

DZIEŃ 05.09.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasta z ryby wędzonej 100g

ogórek kwaszony 50g

papryka kons 50g

Kapuśniak gotowany z białej kapusty 300g

śledź w śmietanie 120g

surówka z marchewki 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

miód 1szt- 25 g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt- 100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- tubka ryżowa

1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

pasta z sera twarogowego 100g

szynka sołacka 25g

mix sałat 12g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

szynka konserwowa 25g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

 sałata 6g

II kolacja- tubka ryżowa

1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowany z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

pasta z sera twarogowego 100g

szynka sołacka 25g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt- 300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

ser homo 100g

szynka konserwowa 50g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja-jogurt naturalny

1szt-250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10823

2581

87,96

40,91

317,89

87,72

116,61

24,78

10

29,09

259,6

II

9411

2247

63,07

33,22

304,3

63,6

101,7

4,65

4

22,11

214,01

V

10775

2572

72,27

38,68

343,99

100,95

122,19

6,22

4

22,55

263,62

VI

9867

2354

68,85

38,21

304,29

93,19

119,76

8,24

3

27,83

270,87

DZIEŃ 06.09.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 25g

jajko gotowane 1szt

ogórek świeży 60g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

brokuły mrożone gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynkowa wieprzowa 25g

sałatka jarzynowa 100g

sałata 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

jajko gotowane 1szt

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchewka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 25g

sałatka jarzynowa, dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchewka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 50g

sałatka jarzynowa, dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchewka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt-250ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

sałatka jarzynowa, dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9577

2286

89,74

34,41

276,75

54,54

93,4

5,36

3

25,82

439,7

II

9248

2208

82,56

33,52

282,32

58,33

89,31

5,31

4

24,41

420,2

V

10569

2523

93,01

40,22

318,28

88,95

109,44

6,86

5

26,08

473,95

VI

8853

2113

77,02

31,45

271,1

50,93

93,71

10,36

5

33,56

461,7

DZIEŃ 07.09.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 25g

ogórek kwaszony 50g

papryka kons 50g

Barszcz gotowany z ziemniakami 300g

kotlet mielony smażony 65g

surówka z selera i jabłka 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa żywiecka 25g

dżem 1szt- 25g

pomidor 100g

kiełki 4g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt - 200g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 25g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka sołacka 25g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

V

     Kawa zbożowa gotowana 200ml   

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 50g

mix sałat 12g

jabłko150g

jogurt owocowy 1szt-150g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka sołacka 50g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

 

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 50g

mix sałat 12g

jabłko 150g

maślanka 1szt- 400ml

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 75g

pomidory 100g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt- 200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9154

2184

82,15

36,51

278,5

67,03

82,09

5,73

2

27,41

231,75

II

8853

2114

58,66

31,75

306,28

89,96

97,37

5,43

3

21,95

230,47

V

9574

2286

62,83

34,2

326,4

109,59

110,62

6,75

3

22,4

261,97

VI

9028

2155

59,19

33,77

285,73

79,48

117,57

11,21

3

28,15

256,22

 

Galeria zdjęć

Zobacz również