Jadłospis 30.12.2024- 05.01.2025 roku

Posiłek na dzień 30.12.2024 roku- śniadanie dieta podstawowa

 

GODZINY WYDAWANIA POSIŁKÓW:

  • Śniadanie: 8:00 – 8:50
  • Dwudaniowy obiad: 12.00 – 12.50
  • Kolacja: ok. 17:00
  • 2 kolacja / posiłek nocny (dla wybranych diet): ok. 20:00

JADŁOSPIS:

Jadłospis 30.12.2024- 05.01.2025 roku

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 30.12.2024

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka z kurcząt 25g

ser homo 50g

ogórek konserwowy 50g

pomidor 50g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

bigos gotowany150g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka grodziska 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

papryka świeża 60g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 25g

ser homo 50g

pomidor 50g

kiełki 4g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 50g

ser homo 50g

pomidor 50g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 50g

ser homo 50g

pomidor 50g

kiełki 4g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

jabłko 150g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9184

2194

68,76

37,37

304,7

82,63

77,26

6,91

2

33,44

160

II

9088

2171

71,58

36,82

251,29

76,09

81,62

5,19

2

24,12

175

V

10428

2490

79,2

41,42

293,18

114,2

102,79

6,53

2

26,25

221,25

VI

9074

2167

69,29

36,53

239,87

69,84

91,46

9,85

2

30,46

200

DZIEŃ 31.12.2024

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

polędwica drobiowa 25g

jajko gotowana 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

kotlet schabowy smażony 80g

surówka z selera i jabłka 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka szlachecka 25g

sałatka jarzynowa 100g

sałata zielona 6g

pączek 1szt

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

polędwica drobiowa 25g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 20ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka szlachecka 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

placek pieczony z owocem 100g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

polędwica drobiowa 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy50g

roszponka 6g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka szlachecka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

placek pieczony z owocem 100g

II kolacja-jogurt naturalny  1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona  gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1 szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

12067

2887

113,25

41,42

345,86

88,54

106,32

7,13

3

31,03

563,12

II

10147

2422

88,19

37,19

299,98

64,77

100,59

6,41

4

21,65

453,12

V

11548

2757

95,69

41,76

345,75

108,64

120,94

8,08

4

22,1

496,87

VI

10541

2515

86,07

37,09

321,59

92,27

110,19

9,3

4

28,17

475,62

DZIEŃ 01.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa biała parzona 100g

musztarda porcyjna 15g

zielonogórska 25g

pomidor 50g

ogórek kons 50g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka pieczone 100g

surówka z białej kapusty 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

mandarynki 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

schab w galarecie 100g

szynka grodziska 25g

papryka kons 50g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

parówki delikatesowe 100g

zielonogórska 25g

pomidor 50g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

mandarynki 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

schab w galarecie 100g

szynka grodziska 25g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

parówki delikatesowe 100g

zielonogórska 50g

pomidory 50g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Rosół gotowany z makaronem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

mandarynki 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

schab w galarecie 100g

szynka grodziska 50g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

VI

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

parówki delikatesowe 100g

zielonogórska 50g

pomidor 50g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt-200g

mandarynki 100g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

schab w galarecie 100g

szynka grodziska 50g

sałata 6g

II kolacja-sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9488

2263

86,9

34,46

243,6

54,38

105,09

10,25

4

31,05

383,9

II

9040

2157

84,62

34,63

236,35

46,14

102,57

10,51

5

26,5

380,4

V

10536

2514

92,46

39,3

288,29

94,23

122,5

12,23

5

28,62

426,15

VI

9429

2249

88,07

38,83

234,14

49,8

115,67

12,63

5

31,02

420,9

DZIEŃ 02.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna z kaszką manna gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser tartar 1szt-20g

ogórek świeży 60g

papryka świeża 60g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

gulasz wieprzowy duszony 100g

buraki gotowane 120g

kasza bulgur gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka z kurcząt 50g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta, 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta 120g

kasza bulgur gotowana 150g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 75g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9416

2246

76,97

36,66

270,27

66,51

83,87

4,83

2

27,98

208,94

II

9103

2174

71,71

35,56

270,52

71,06

81,57

5,29

3

24,92

199,06

V

10612

2535

85,09

44,28

304,97

104,06

106,82

6,44

3

24,92

239,56

VI

9434

2252

75,33

39,54

266,29

83,87

95,74

6,95

2

30,76

239,56

DZIEŃ 03.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

ogórek konserwowy 50g

pomidor 50g

szczypiorek 2g

Zupa brokułowa gotowana 300g

ryba smażona 70g

surówka z kiszonej kapusty 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

dżem 1 szt- 25 g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana 1szt- 100g

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

kiełki 4g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana

1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka grodziska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

blok szynkowy 25g

ser homo 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana

1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowany z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

blok szynkowy 50g

ser homo 100g

mix sałat 12g

II kolacja- sok pomidorowy

1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10035

2397

74,39

32,44

319,79

73,87

107,15

5,21

3

27,01

410

II

9161

2187

62,59

32,51

302,65

72,54

103,03

4,81

3

22,39

387,04

V

10441

2493

70,34

37,18

341,59

109,56

122,63

6,52

4

22,84

428,29

VI

9505

2269

66,37

36,81

291,04

71,59

120,2

10,63

4

30,34

430,54

DZIEŃ 04.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka szlachecka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

fasolka szparagowa mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

ser żółty 50g

ogórek zielony 60g

papryka świeża 60g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9051

2161

73,54

40,58

254,44

57,24

98,8

6,38

3

24,54

249,42

II

9432

2252

82,02

35,29

273,38

60,09

89,92

6,16

4

25,98

268,67

V

10758

2568

92,49

41,99

309,37

90,71

110,04

7,76

4

27,66

322,92

VI

9500

2267

79,8

35,32

286,79

77,29

99,57

8,99

4

32,05

301,67

DZIEŃ 05.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

ogórki kwaszone 50g

pomidor 100g

szczypiorek 2g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna wieprzowa gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

brukselka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

papryka konserwowa 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 50g

dżem 1szt-25g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

jajka gotowane 1szt

zielonogórska 25g

mix sałat 12g

II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt- 330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

zielonogórska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

II kolacja- maślanka 1szt- 400g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8727

2086

70,52

33,18

277,78

51,76

82,51

4,94

2

29,2

376,3

II

9051

2164

72,71

34,11

292,59

77,72

85,26

4,75

4

21,75

384,05

V

9850

2355

82,06

39,39

306,15

89,76

98,5

6,29

4

21,75

424,05

VI

9490

2267

80,81

40,72

268,63

69,02

108,65

10,97

4

27,15

426,8

 

 

 

Galeria zdjęć

Zobacz również