Jadłospis 20.01.2025- 26.01.2025 roku

 

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 20.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa śląska 100g

ketchup 1szt-15g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Zupa ogórkowa gotowana 300g

kotlet schabowy smażony 80g

surówka z kapusty czerwonej 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt- 20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki delikatesowe 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki delikatesowe 100g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

jabłko 150g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt- 20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

parówki delikatesowe 100g

szynkowa wieprzowa 50g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja-kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10766

2570

94,55

40,56

316,1

91,81

93,3

7,69

4

30,23

265,8

II

9903

2364

84,07

40,33

291,17

81,46

96,73

6,67

4

25,82

249,55

V

11213

2676

91,67

44,93

333,63

119,57

115,9

8,16

5

27,94

296,3

VI

10267

2449

86,12

42,86

302,1

98,66

118,55

10,94

5

30,64

315,05

DZIEŃ 21.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

blok szynkowy 25g

jajko gotowane 1szt

ogórek kons 50g

papryka kons 50g

Zupa jarzynowa 7 skł, gotowana 300g

pieczeń wieprzowa duszona 65g

sałatka z buraków 120g

kasza orkiszowa 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 25g

ser żółty 50g

pomidory 50g

roszponka 6g

II kolacja- tubka owsiana  1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

blok szynkowy 25g

jajko gotowane 1szt

 sałata 6g

kiełki 4g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 20ml

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 50g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

blok szynkowy 50g

jajko gotowane 1szt

 sałata 6g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa jarzynowa 3skł gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

blok szynkowy 50g

jajko gotowane 1szt

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa jarzynowa 3skł gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

maślanka 1szt-400ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10330

2466

98,32

42,66

244,55

65,78

105,5

7,33

3

24,66

409,14

II

9410

2248

84,06

38,68

236,69

62,15

95,12

6,1

3

20,17

378,68

V

10904

2605

97,36

47,38

270,92

95,28

119,87

7,52

3

20,17

412,18

VI

10278

2455

92,99

46,68

239,43

74,08

120,52

8,2

3

24,49

415,18

DZIEŃ 22.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

   Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 25g

miód 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem 300g

udko z kurczaka pieczone 100g

mizeria 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa żywiecka 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat 12g

jabłko 150g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

miód 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat 12g

jabłko 150g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

miód 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat 12g

jabłko 150g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

VI

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

pomidory 100g

kiełki 4g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szy-200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat12g

jabłko 150g

II kolacja-sok pomidorowy 1szt- 330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10160

2422

81,29

38,75

317,82

74,23

102,17

8,07

3

25,85

396,55

II

9822

2344

75,03

35,53

318,78

72,55

100,02

9,21

4

25,39

377,34

V

11135

2657

82,65

40,13

361,19

110,67

119,19

10,72

4

27,52

424,59

VI

10019

2390

79,31

39,78

302,84

79,55

114,59

11,43

4

30,92

432,84

DZIEŃ 23.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

salceson 25g

ser topiony 1szt

pomidory 50g

roszponka 6g

 

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

sos myśliwski 100g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser tartar 1szt-20g

papryka świeża 60g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

II

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 4g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

V

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

dżem 1szt-25g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

VI

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

marchewka mrożona gotowana 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

 

 

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9463

2257

78,61

37,74

271,86

85,95

82,33

7,9

2

22,1

189,05

II

9028

2155

67,5

34,08

277,04

93,17

81,06

7,08

2

19,06

182

V

10523

2512

80,83

42,78

311,31

126,17

105,81

8,53

3

19,06

220

VI

8954

2135

68,87

36,18

255,23

67,42

95,47

8,46

2

23,3

232

DZIEŃ 24.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasta z ryby wędzonej 100g

ogórek kwaszony 50g

papryka kons 50g

Zupa kapuśniak z białej kapusty gotowany 300g

śledź w śmietanie 120g

surówka z marchewki 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

miód 1szt- 25 g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- tubka ryżowa  1szt- 100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- tubka ryżowa

1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 25g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

blok szynkowy 25g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

 sałata 6g

II kolacja- tubka ryżowa

1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowany z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 25g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt- 300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

blok szynkowy 50g

ser homo 100g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja-jogurt naturalny

1szt-250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10823

2581

87,96

40,35

317,84

87,77

116,68

24,79

10

29,09

273,6

II

9411

2247

63,07

33,22

304,3

63,6

101,7

4,65

4

22,11

214,01

V

10739

2564

71,9

38,53

343,54

100,83

121,44

6,39

4

22,55

258,62

VI

9727

2322

67,81

37,96

299,51

94,32

117,55

8,77

4

28,31

260,87

DZIEŃ 25.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 25g

jajko gotowane 1szt

ogórek świeży 60g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

brokuły mrożone gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynkowa wieprzowa 25g

sałatka jarzynowa 100g

sałata 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

jajko gotowane 1szt

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchewka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchewka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchewka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt-250ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

ser prymus naturalny 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9577

2286

89,74

34,41

276,75

54,54

93,4

5,36

3

25,81

439,7

II

9248

2208

82,56

33,52

282,32

58,33

89,31

5,31

4

24,41

420,2

V

10569

2523

93,01

40,22

318,28

88,95

109,44

6,86

5

26,08

473,95

VI

8851

2113

77,01

31,45

271,01

50,93

93,67

10,36

5

33,52

461,7

DZIEŃ 26.01.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 25g

ogórek kwaszony 50g

papryka kons 50g

Zupa barszcz gotowany z ziemniakami 300g

kotlet mielony smażony 65g

surówka z selera i jabłka 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa żywiecka 25g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 25g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Zupa barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka szlachecka 25g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

V

 

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 50g

mix sałat 12g

jabłko 150

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka szlachecka 50g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

 

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 50g

mix sałat 12g

jabłko1 150g

maślanka 1szt-400ml

Zupa barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 75g

pomidory 100g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt- 200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9154

2184

82,15

36,51

278,5

67,03

82,09

5,73

2

27,41

231,75

II

9147

2185

66,78

37,17

306,02

89,9

97,19

5,56

3

21,95

255,27

V

9547

2280

62,58

34,1

325,75

109,34

110,12

7

3

22,4

261,97

VI

8989

2145

58,81

33,62

284,75

79,1

116,82

11,58

3

28,15

256,22

Zobacz również