Jadłospis 28.04.2025 - 04.05.2025 roku

Posiłek na dzień 30.04.2025 roku - śniadanie dieta łatwostrawna

 

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 28.04.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa parówkowa 100g

musztarda porcyjna 15g

miód porcyjny 25g

sałata zielona 6g

kiełki 4g

Zupa ogórkowa gotowana  300g

sos boloński gotowany 100g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser topiony 1szt-22,5g

pomidor 50g

mix sałat z fasolą 60g

II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki 100g

miód porcyjny 25g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml

V

 Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki 100g

miód 25g

szynka konserwowa 25g

sałata 6g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa ziemniaczana, dieta gotowana 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

parówki 100g

szynka konserwowa 50g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana, dieta  gotowana 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

jabłko 150g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-  jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10999

2623

98,7

41,51

293,28

100,96

98,39

9,96

3

28,26

239,5

II

10254

2446

86,21

41,56

289,04

96

91,42

8,44

3

23,04

224

V

11527

2750

96,46

48,26

321,89

127,63

111,12

9,96

3

23,49

271,5

VI

10056

2398

90,87

45,84

241,18

69,61

106,29

9,64

2

26,46

275

DZIEŃ 29.04.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 20g

papryka świeża 60g

kiełki 4g

Zupa kapuśniak gotowany z białej kapusty 300g

pieczeń wieprzowa duszona 65g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

sałatka śledziowa 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta  300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 20ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 25g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 50g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka delikatesowa 50g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- maślanka 1szt-400ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10527

2511

96,99

39,25

318,17

73

92,4

12,15

6

28,09

232,44

II

9813

2343

84,08

40,62

313,2

80,63

88,07

5,51

3

24,49

210,5

V

11341

2708

98,46

49,82

348,02

113,75

112,07

6,79

4

24,49

257,5

VI

10519

2511

88,09

44,92

318,42

95,44

109,22

10,56

4

32,44

244,5

DZIEŃ 30.04.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

rzodkiewka 30g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka pieczone 100g

sałatka z kukurydzy, papryki kons, ogórka kons 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka z kurcząt 50g

dżem 25g

pomidor 50g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy  1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałata 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szy- 300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10180

2428

80,22

32,71

269,82

71,22

115,37

6,59

3

25,86

353,6

II

9405

2244

71,76

33,13

254,1

70,29

112,05

6,43

3

21,21

348,3

V

10708

2556

82,13

39,83

286,54

99,68

133,85

7,8

4

21,21

401,05

VI

9953

2374

75,66

37,26

266,36

90,29

128,28

9,17

3

26,03

388,8

DZIEŃ 01.05.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

   kawa zbożowa gotowana               200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

szynka złota z indyka 25g

ser topiony 1szt-22,5g

ogórek świeży 60g

pomidor 50g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa golonkowa 25g

ser prymus smakowy 100g

papryka świeża 60g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

II

 

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka złota z indyka 25g

miód 25g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

kiełbasa golonkowa 25g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

V

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka złota z indyka 50g

miód 25g

pomidor 50g

sałata 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

kiełbasa golonkowa 50g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

VI

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

kiełbasa golonkowa 50g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9246

2208

87,86

50,72

278,36

64,81

87,14

6,46

2

23,38

194,43

II

9349

2234

87,92

48,43

291,67

61,14

83,44

6,57

3

19,14

194,43

V

10863

2595

101,51

57,26

327,09

94,27

107,44

7,89

4

19,14

238,93

VI

9163

2187

88,86

50,8

264,21

50,24

97,61

7,79

3

23,48

252,43

DZIEŃ 02.05.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

 

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

ser homo 100g

pomidor 50g

roszponka 6g

 

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

ryba smażona po grecku 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

pasta z ryby wędzonej 100g

dżem 1szt-25g

ogórek kiszony 50g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny  1szt- 200g

II

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

ser homo 100g0g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami dieta 300g

ryba gotowana w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

pasta z sera twarogowego 100g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

V

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

ryba gotowana w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 25g

pasta z sera twarogowego 100g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowany z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

ryba gotowana  w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9215

2202

75,49

33,86

278,75

62,38

96,47

4,64

3

23,92

239,02

II

8182

1955

60,91

33,35

259,04

58,11

91,36

4,22

3

18,82

213,82

V

9514

2173

68,44

37,93

301,53

96,8

112,03

5,84

3

21,22

257,07

VI

8424

2010

58,64

33,45

267,25

74,33

104,56

7,89

3

24,34

247,82

DZIEŃ 03.05.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

szynka sołacka 25g

ser tartar 20g

ogórek kons 50g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami 300g

kotlet mielony smażony 65g

fasolka szparagowa mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka sołacka 25g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka sołacka 50g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 50g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt- 250ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9634

2296

98,6

34,83

280,18

52,45

71,8

8,97

3

32,26

271,2

II

8932

2132

79,15

32,75

278,6

51,51

81,05

8,43

5

29,9

250,97

V

10226

2441

89,68

39,5

311,91

81,02

101,1

9,91

5

29,9

305,22

VI

9030

2154

79,51

34,93

276,84

54,49

94,25

10,25

5

34,42

292,97

DZIEŃ 04.05.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

ogórek kiszony 50g

papryka świeża 60g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchewka z groszkiem mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

dżem 25g

pomidory 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

kiełbasa golonkowa 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt owocowy 1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

kiełbasa golnkowa 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

maślanka 1szt- 400ml

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

sok buraczany 1szt- 300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8925

2131

52,83

29,16

306,66

83,87

104,4

6,09

2

26,97

246,25

II

8639

2063

55,14

28,82

293,42

78,71

99,58

6

3

20,36

246,25

V

9385

2241

62,24

33,42

307,14

90,83

114,28

7,45

3

20,36

287,25

VI

8979

2143

57,85

32,75

290,67

85,27

117,18

9,19

2

23,76

269

Galeria zdjęć

Zobacz również