
I- Dieta podstawowa.
II- Dieta łatwostrawna.
V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.
VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.
Dzień 15.09.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g kiełbasa parówkowa 100g musztarda porcyjna 20g miód porcyjny 25g sałata zielona 6g kiełki 4g |
Zupa pomidorowa gotowana z makaronem 300g pulpet z indyka z gotowany 65g sos koperkowy 80g fasolka szparagowa gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml jabłko 150g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g polędwica drobiowa 50g ser topiony 1szt-22,5g pomidor 50g roszponka 6g II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml |
II |
Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g parówki 100g miód porcyjny 25g sałata 6g kiełki 4g |
Zupa pomidorowa gotowana z makaronem, dieta 300g pulpet z indyka gotowany 65g sos koperkowy 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml jabłko 150g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 50g ser porcyjny 1szt-16,67g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml |
V |
Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g parówki 100g miód 25g szynka konserwowa 25g sałata 6g kiełki 4g jogurt owocowy 1szt-150g |
Zupa pomidorowa gotowana z makaronem, dieta 300g pulpet z indyka gotowany 65g sos koperkowy 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml jabłko 150g jogurt naturalny 1szt- 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 75g ser porcyjny 1szt-16,67g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml |
VI |
Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g parówki 100g szynka konserwowa 50g sałata 6g kiełki 4g |
Zupa pomidorowa gotowana z makaronem 300g pulpet z indyka gotowany 65g sos koperkowy 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g jabłko 150g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g polędwica drobiowa 75g ser porcyjny 1szt-16,67g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
10217 |
2437 |
73,54 |
36,74 |
327,04 |
99,73 |
95,04 |
7,98 |
2 |
28,99 |
213,22 |
II |
10042 |
2396 |
76,17 |
38,49 |
316,44 |
96,35 |
93,87 |
8,52 |
4 |
25,13 |
214,97 |
V |
11315 |
2700 |
86,42 |
45,19 |
349,29 |
127,98 |
113,57 |
10,04 |
4 |
25,58 |
262,47 |
VI |
9854 |
2350 |
81,05 |
42,99 |
268,58 |
72,6 |
109,29 |
9,75 |
3 |
29,65 |
265,97 |
DZIEŃ 16.09.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g szynka złota z indyka 25g ser tartar 20g papryka świeża 60g kiełki 4g |
Kapuśniak gotowany z białej kapusty 300g pieczeń wieprzowa duszona 65g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g sałatka śledziowa 100g sałata 6g śliwki 120g II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g |
II |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 25g ser tartar 1szt- 20g kiełki 4g jabłko 150g |
Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g mięso od szynki gotowane 65g sos pietruszkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 20ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka delikatesowa 25g ser homo 50g pomidor 100g sałata 6g II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g |
V |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 50g ser tartar 1szt- 20g kiełki 4g jabłko 150g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g mięso od szynki gotowane 65g sos pietruszkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml ser owocowy 1szt-150g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka delikatesowa 50g ser homo 50g pomidor 100g sałata 6g II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g |
VI |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 50g ser tartar 20g kiełki 4g jabłko 150g |
Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g mięso od szynki gotowane 65g sos pietruszkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g sok pomidorowy 1szt-330ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka delikatesowa 50g ser homo 50g pomidor 100g sałata 6g II kolacja- maślanka 1szt-400ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
10689 |
2550 |
97,35 |
39,3 |
327,22 |
78,57 |
93,12 |
12,15 |
6 |
30 |
232,44 |
II |
9728 |
2323 |
84,08 |
40,62 |
308,21 |
75,64 |
88,07 |
5,51 |
3 |
24,49 |
210,5 |
V |
11256 |
2688 |
98,46 |
49,82 |
348,03 |
108,76 |
112,07 |
6,79 |
4 |
24,49 |
257,5 |
VI |
10434 |
2491 |
88,09 |
44,92 |
313,43 |
90,45 |
109,22 |
10,57 |
4 |
32,44 |
244,5 |
DZIEŃ 17.09.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Zupa mleczna gotowana z pł. kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g salceson 25g dżem 1szy-25g mix sałat 12g kiełki 4g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka pieczone 100g sałatka z kukurydzy, papryki kons, ogórka kons 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g szynka z kurcząt 25g ser grani smakowy 1szt pomidor 50g roszponka 6g II kolacja- mus owocowy 1szt-100g |
II |
Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 25g dżem 1szy-25g mix sałat 12g kiełki 4g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos koperkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka z kurcząt 25g ser grani naturalny 1szt pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja- mus owocowy 1szt-100g |
V |
Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 50g dżem 1szt – 25g mix sałat 12g kiełki 4g jogurt naturalny 1szt-200g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos koperkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka z kurcząt 75g ser grani naturalny 1szt pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja-mus owocowy 1szt-100g |
VI |
Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynkowa wieprzowa 75g mix sałata 12g kiełki 4g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos koperkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g sok buraczany 1szy- 300ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka z kurcząt 50g ser grani naturalny 1szt pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
10442 |
2492 |
81,04 |
32,27 |
266,78 |
63,38 |
99,57 |
6,21 |
3 |
25,14 |
345,95 |
II |
9693 |
2313 |
78,61 |
37,86 |
250,24 |
66,39 |
117,4 |
7,08 |
3 |
21,21 |
323,9 |
V |
10997 |
2624 |
88,98 |
44,55 |
282,68 |
95,78 |
139,2 |
8,45 |
4 |
21,21 |
376,65 |
VI |
10411 |
2482 |
83,09 |
42,18 |
267,76 |
91,38 |
137,13 |
10,49 |
3 |
26,03 |
376,4 |
DZIEŃ 18.09.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g kiełbasa żywiecka 25g ser topiony 1szt-22,5g pomidor 50g sałata 6g |
Zupa ogórkowa gotowana 300g gołąbki duszone 120g sos pomidorowy gotowany 80g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml gruszki 150g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g kiełbasa golonkowa 25g ser twarogowy 70g papryka świeża 60g mix sałat z fasolą 60g II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml |
II |
Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g kawa zbożowa gotowana 200m masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 25g miód 25g pomidor 50g sałata 6g |
Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g schab gotowany 65g sos pomidorowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g kiełbasa golonkowa 25g ser twarogowy 70g mix sałat 12g kiełki 4g II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml |
V |
Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 50g miód 25g pomidor 50g sałata 6g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g schab gotowany 65g sos pomidorowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml ser owocowy 1szt-150g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g kiełbasa golonkowa 50g ser twarogowy 70g mix sałat 12g kiełki 4g II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml |
VI |
Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 75g pomidor 50g sałata 6g |
Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g schab gotowany 65g sos pomidorowy gotowany g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g kiełbasa golonkowa 50g ser twarogowy 70g mix sałat 12g kiełki 4g II kolacja- kefir 1szt-250ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
10366 |
2473 |
75,94 |
36,92 |
358,45 |
102,77 |
95,83 |
8,27 |
3 |
32,09 |
234,65 |
II |
9346 |
2233 |
65,08 |
32,29 |
322,11 |
78,22 |
100,55 |
6,32 |
3 |
18,64 |
222,33 |
V |
10775 |
2574 |
78,68 |
41,12 |
352,54 |
106,36 |
124,55 |
7,64 |
4 |
18,64 |
266,83 |
VI |
9180 |
2191 |
66,72 |
34,66 |
295,65 |
67,17 |
114,27 |
7,38 |
4 |
23,98 |
280,33 |
DZIEŃ 19.09.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g ser homo 100g pomidor 50g roszponka 6g
|
Krupnik jęczmienny gotowany 300g ryba smażona po grecku 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml galaretka owocowa 125g
|
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g pasta z ryby wędzonej 100g dżem 1szt-25g ogórek kiszony 50g mix sałat 12g II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g |
II |
Zupa mleczna gotowana z makaronem300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g ser homo 100g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g ryba gotowana w jarzynach 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml galaretka owocowa 125g
|
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g pasta z sera twarogowego 100g dżem 1szt-25g mix sałat 12g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
V |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g polędwica drobiowa 25g ser homo 100g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g jogurt owocowy 1szt-150g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g ryba gotowana w jarzynach 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z czarną porzeczką 200g galaretka owocowa 125g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynkowa wieprzowa 25g pasta z sera twarogowego 100g dżem 1szt-25g mix sałat 12g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
VI |
Zupa mleczna gotowany z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g polędwica drobiowa 25g ser homo 100g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g ryba gotowana w jarzynach 120g ziemniaki gotowane 200g sok buraczany 1szt-300ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynkowa wieprzowa 50g pasta z sera twarogowego 100g mix sałat 12g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
11024 |
2634 |
92,96 |
40,09 |
304,46 |
76,32 |
120,58 |
7,27 |
4 |
26,09 |
309,36 |
II |
9167 |
2190 |
65,43 |
36,63 |
271,15 |
71,79 |
105,97 |
4,71 |
3 |
19,2 |
231,62 |
V |
10499 |
2508 |
72,96 |
41,21 |
313,64 |
110,48 |
126,64 |
6,32 |
3 |
21,6 |
274,87 |
VI |
9514 |
2270 |
63,86 |
36,73 |
285,35 |
92,85 |
118,72 |
8,22 |
3 |
25,72 |
265,62 |
DZIEŃ 20.09.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g salceson 25g ser tartar 20g ogórek kons 50g kiełki 4g |
Barszcz gotowany z ziemniakami 300g kotlet mielony smażony 65g kapusta biała zasmażana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g szynka złota z indyka 25g sałatka jarzynowa 100g sałata 6g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
II |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka sołacka 25g ser tartar 20g pomidor 100g kiełki 4g |
Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g schab gotowany 65g sos śmietanowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka złota z indyka 25g sałatka jarzynowa, dieta 100g sałata 6g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
V |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka sołacka 50g ser tartar 20g pomidor 100g kiełki 4g jogurt naturalny 1szt-200g |
Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g schab gotowany 65g sos śmietanowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka złota z indyka 50g sałatka jarzynowa, dieta 100g sałata 6g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
VI |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka sołacka 50g ser tartar 20g pomidor 100g kiełki 4g |
Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g schab gotowany 65g sos śmietanowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g kefir 1szt- 250ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 50g sałatka jarzynowa dieta 100g sałata 6g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
9762 |
2328 |
102,92 |
36,54 |
278,54 |
58,92 |
72,62 |
9,3 |
4 |
31,64 |
289,35 |
II |
8827 |
2107 |
78,45 |
32,75 |
277,61 |
46,67 |
81,5 |
8,58 |
4 |
28,9 |
250,97 |
V |
10121 |
2416 |
88,98 |
39,5 |
305,92 |
76,18 |
101,55 |
10,06 |
5 |
28,9 |
305,22 |
VI |
9030 |
2154 |
79,51 |
34,93 |
276,84 |
54,49 |
94,25 |
10,25 |
4 |
34,42 |
292,97 |
DZIEŃ 21.09.2025
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
I |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb graham 130g kiełbasa z pieca 25g ser twarogowy 70g ogórek kiszony 50g papryka świeża 60g |
Zupa ziemniaczana gotowana 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos potrawkowy gotowany 80g marchewka z groszkiem mrożona gotowana 120g ryż gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z malinami 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g polędwica drobiowa 50g dżem 25g pomidory 50g roszponka 6g II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g |
II |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g kiełbasa golonkowa 25g ser twarogowy 70g sałata 6g kiełki 4g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos potrawkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ryż gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z malinami 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 50g dżem 25g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja-jogurt owocowy 1szt-150g |
V |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g kiełbasa golonkowa 50g ser twarogowy 70g sałata 6g kiełki 4g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos potrawkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ryż gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z malinami 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 75g dżem 25g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja-jogurt owocowy 1szt-150g |
VI |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g kiełbasa golnkowa 50g ser twarogowy 70g sałata 6g kiełki 4g maślanka 1szt- 400ml |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos potrawkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ryż gotowany 150g sok buraczany 1szt- 300ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g polędwica drobiowa 75g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
I |
8961 |
2139 |
56,28 |
30,53 |
300,95 |
78,75 |
103,4 |
5,82 |
2 |
26,97 |
243,75 |
II |
8554 |
2043 |
55,14 |
28,82 |
288,43 |
78,72 |
99,58 |
6 |
3 |
20,36 |
246,25 |
V |
9300 |
2221 |
62,24 |
33,42 |
302,15 |
85,84 |
114,28 |
7,45 |
3 |
20,36 |
287,25 |
VI |
8979 |
2143 |
57,85 |
32,75 |
290,67 |
85,27 |
117,18 |
9,19 |
2 |
23,76 |
269 |