Jadłospis 20.10.2025 - 26.10.2025 roku.

Posiłek na dzień 21.10.2025 roku - śniadanie dieta podstawowa.

 

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

DZIEŃ 20.10.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

papryka kons 50g

ogórek kons 50g

Zupa brokułowa gotowana 300g

gulasz wieprzowy duszony 100g

surówka z kapusty czerwone 120g

kasza jęczmienna gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka delikatesowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

gulasz wieprzowy gotowany z jarzynami, dieta 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

kiełki 4g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

maślanka 1szt-400ml

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

gulasz wieprzowy gotowany z jarzynami, dieta 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250g

VI

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 60g

chleb razowy 70g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

gulasz wieprzowy gotowany z jarzynami, dieta 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

jabłko 150g

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb graham 60g

chleb razowy 70g

szynka delikatesowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250g

 

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9938

2370

90,55

40,06

275,37

66

94,28

5,78

3

28,96

401,8

II

9320

2227

78,55

38,55

237,88

69,16

93,67

5,91

3

27

390,8

V

10164

2428

88,57

45,45

248,98

82,78

121,47

7,27

3

25,8

439,8

VI

9304

2221

79,55

41,05

229,08

69,87

107,32

7,33

3

31,32

436,8

DZIEŃ 21.10.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka konserwowa 25g

miód 1szt-25g

papryka świeża 60g

sałata 6g

Zupa pieczarkowa gotowana z makaronem 300g

pieczeń rzymska pieczona 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

brukselka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar 1szt-20g

ogórek świeży 60g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka konserwowa 25g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartat 1szt-20g

roszponka 6g

II kolacja-mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka konserwowa 50g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

maślanka 1szt- 400ml

 

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 75g

ser tartat 1szt-20g

roszponka 6g

II kolacja jogurt naturalny 1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 60g

chleb razowy 70g

szynka konserwowa 75g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

 

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

ser tartat 1szt-20g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt naturalny1szt- 200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10097

2409

84,05

38,03

308,99

76,22

91,54

5,56

    3

32

231,12

II

8766

2092

57,59

30,48

315,2

66,13

83,03

6,4

4

19,98

234,63

V

9993

2385

70,97

39,18

332,02

82,66

110,33

 8,24

4

18,28

278,13

VI

9165

2186

62,75

35,08

302,5

59,9

102,8

12,2

4

27,43

287,63

DZIEŃ 22.10.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasta z ryby wędzonej 100g

ogórek kiszony 50g

pomidor 50g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

filet z kurczaka panierowany smażony 80g

surówka kapusty kiszonej 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser topiony 1szt- 22,5g

papryka konse 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

pasta z sera twarogowego 100g

pomidor 50g

kiełki 4g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 50g

pasta z sera twarogowego 100g

pomidor 50g

kiełki 4g

kefir 1szt-250g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser homo 50g

mix sałat 12g

II kolacja- maślanka 1szt-400ml

VI

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 50g

ser twarogowy 70g

pomidor 50g

kiełki 4g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt-200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser homo 50g

mix sałat 12g

II kolacja-maślanka 1szt-400ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10349

2471

87,12

34,25

300,26

58,39

118,6

9,56

4

25,81

299,28

II

8820

2105

58,29

31,31

285

61,39

108,8

5,58

3

20,19

218,02

V

9579

2286

67,72

37,56

293,43

73,12

135,4

7,31

3

19,39

259,52

VI

9765

2329

67,7

39,16

291,13

77,41

134,25

7,73

3

24,91

259,52

DZIEŃ 23.10.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa z pieca 25g

ser tartar 1szt-20g

ogórek kons 50g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami 300g

stek wieprzowy smażony z cebulką 65g

surówka z selera i jabłka 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

sałatka z makaronu, kurczaka i fasoli 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250g

II

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka delikatesowa25g

ser tartar- 1szt-20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

dżem 1szt- 25g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250g

V

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka delikatesowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

kiełki 4g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 64g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

dżem 1szt- 25g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250g

VI

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka delikatesowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 75g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

11158

2662

106,06

42,31

293,18

71,38

100,73

5,92

      3

28,48

257,8

II

9436

2253

81,76

40,42

289,89

76,67

93,58

6,13

3

19,49

239,12

V

10210

2439

89,69

45,42

303,19

88,8

108,78

7,23

3

19,49

285,12

VI

9731

2322

80,83

40,83

297,37

84,41

102,15

7,49

3

25,83

269,12

DZIEŃ 24.10.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

papryka świeża 60g

mix sałat 12g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba smażona 70g

surówka z białej kapusty 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidory 50g

ogórek świeży 60g

II kolacja- mus owocowy 1szt- 100g

II

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy

1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

maślanka 1szt- 400ml

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

 szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka sołacka 25g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt-250g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 50g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10009

2391

75,44

32,46

305,3

85,98

105,14

3,93

2

27,45

407,2

II

9127

2181

64,56

32,91

279,61

75,41

104,69

4,63

3

21,72

385,55

V

10483

2505

78,82

41,91

297,78

92,19

136,24

7,06

3

20,02

444,55

VI

9590

2291

73,52

39,96

268,24

67,73

132,56

7,92

3

26,54

470,05

DZIEŃ 25.10.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

surówka z warzyw mieszanych 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka konserwowa 50g

ser żółty 25g

ogórek kiszony 50g

papryka kons 50g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka konserwowa 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka konserwowa 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja - kefir 1szt-250g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka konserwowa 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt - 250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

7852

1872

56,1

32,19

253,84

42,21

87,03

7,45

3

24,9

237,81

II

8437

2014

69,54

30

273,38

44,43

79,36

5,97

    4

26,37

260,76

V

9060

2163

78,79

36,72

283,03

55,66

97,51

7,32

4

25,17

318,76

VI

8622

2057

69,77

32,12

274,24

54,05

93,46

10,84

4

34,32

302,76

DZIEŃ 26.10.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa żywiecka 25g

miód 1szt-25g

pomidor 50g

roszponka 6g

Zupa krupnik ryżowy gotowany 300g

pulpet z mięsa od szynki 70g

sos chrzanowy gotowany 80g

fasolka szparagowa mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 25g

ser twarogowy 70g

papryka świeża 60g

ogórek kons 50g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka sołacka 25g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa krupnik ryżowy gotowany, dieta 300g

pulpet z mięsa od szynki 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 25g

ser twarogowy 70g

 sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka sołacka 50g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa krupnik ryżowy gotowany, dieta 300g

pulpet z mięsa od szynki 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja-maślanka 1szt-400ml

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Zupa krupnik ryżowy gotowany, dieta 300g

pulpet z mięsa od szynki 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt- 330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- maślanka 1szt- 400g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8766

2095

66,31

32,45

289,09

59,92

80,1

4,31

    2

24,86

209,15

II

9227

2206

72,24

34,12

303,3

80,24

84,77

5,09

    3

20

215,15

V

10328

2469

84,67

42,37

315,13

95,76

110,77

6,83

    3

19,2

256,65

VI

9589

2292

78,22

40,05

279,1

68,17

109,69

11,07

3

27,35

256,9

 

 

Galeria zdjęć

Zobacz również