
I- Dieta podstawowa.
II- Dieta łatwostrawna.
V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.
VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.
Dzień 27.10.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g szynkowa wieprzowa 25g ser homo 50g mix sałat 12g |
Kapuśniak gotowany z białej kapusty300g indyk pieczony 65g sałatka z kukurydzy, ogórka kons, papryki kons i fasoli 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g szynka z kurcząt 25g ser tartar 1szt- 20g pomidor 50g kiełki 4g II kolacja – mus owocowy 1szt-100g |
|
II |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 25g ser homo 50g mix sałat 12g jabłko 150g |
Zupa marchwiowa gotowana 300g indyk pieczony 65g sos pietruszkowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka z kurcząt 25g ser tartar 1szt-20g pomidor 50g kiełki 4g II kolacja – mus owocowy 1szt-100g |
|
V |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 50g ser homo50g mix sałat 12g jabłko 150g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa marchwiowa gotowana 300g indyk pieczony 65g sos pietruszkowy gotowany 80g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka z kurcząt 50g ser tartar 1szt- 20g pomidor 50g kiełki 4g II kolacja – kefir 1szt- 250ml |
|
VI |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g parówki delikatesowe 100g szynkowa wieprzowa 50g mix sałat 12g jabłko 150g |
Zupa marchwiowa gotowana 300g indyk pieczony 65g sos pietruszkowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g jogurt naturalny 1szt-200g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka z kurcząt 50g ser tartar 1szt-20g pomidor 50g kiełki 4g II kolacja-kefir 1szt-250ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
8709 |
2078 |
61,55 |
31,6 |
276,34 |
61,77 |
83,5 |
5,36 |
2 |
28,27 |
151,36 |
|
II |
8570 |
2045 |
60,11 |
32,92 |
277,78 |
69,61 |
82,89 |
5,25 |
3 |
25,72 |
147,67 |
|
V |
9275 |
2213 |
70,03 |
39,64 |
288,83 |
79,81 |
104,14 |
6,6 |
3 |
24,02 |
204,17 |
|
VI |
9135 |
2178 |
67,01 |
39,24 |
284,13 |
81,3 |
103,59 |
7,02 |
3 |
29,54 |
204,17 |
DZIEŃ 28.10.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g pasta z tuńczyka 60g jajko gotowane 1szt ogórek kons 50g papryka kons 50g |
Zupa jarzynowa 7 skł, gotowana 300g pieczeń wieprzowa duszona 65g sałatka z buraków 120g kasza orkiszowa 150g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g polędwica drobiowa 25g ser żółty 50g pomidory 50g roszponka 6g II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g |
|
II |
Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g ser twarogowy 70g jajko gotowane 1szt sałata 6g kiełki 4g |
Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g mięso od szynki gotowane 65g sos koperkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g kasza orkiszowa gotowana 150g napój owocowy gotowany 20ml
|
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 25g ryba gotowana w jarzynach 120g pomidory koktajlowe 50g roszponka 6g II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g |
|
V |
Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka konserwowa 25g ser twarogowy 70g jajko gotowane 1szt sałata 6g kiełki 4g maślanka 1szt- 400ml |
Zupa jarzynowa 3skł gotowana, dieta 300g mięso od szynki gotowane 65g sos koperkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g kasza orkiszowa gotowana 150g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 50g ryba gotowana w jarzynach 120g pomidory koktajlowe 50g roszponka 6g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
|
VI |
Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka konserwowa 25g ser twarogowy 70g jajko gotowane 1szt sałata 6g kiełki 4g |
Zupa jarzynowa 3skł gotowana, dieta 300g mięso od szynki gotowane 65g sos koperkowy gotowany 80g buraki gotowane 120g kasza orkiszowa gotowana 150g kefir 1szt-250ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g polędwica drobiowa 50g ryba gotowana w jarzynach 120g pomidory koktajlowe 50g roszponka 6g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
10074 |
2402 |
81,29 |
39,67 |
240,13 |
61,11 |
112,34 |
7,71 |
4 |
24,83 |
442,39 |
|
II |
10087 |
2410 |
88,03 |
39,59 |
241,03 |
60,5 |
120,27 |
5,86 |
4 |
22,93 |
471,28 |
|
V |
11236 |
2685 |
100,2 |
48,09 |
255,58 |
77,92 |
146,73 |
7,5 |
4 |
21,73 |
512,78 |
|
VI |
10547 |
2519 |
94,21 |
45,89 |
243,28 |
71,22 |
139,38 |
7,76 |
4 |
27,25 |
525,78 |
DZIEŃ 29.10.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g szynka złota z indyka 25g miód 1szt-25g pomidory 100g kiełki 4g |
Rosolnik gotowany z lanym ciastem 300g udko z kurczaka pieczone 100g mizeria 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g kiełbasa żywiecka 25g ser porcyjny 1szt-16,67g mix sałat 12g jabłko 150g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
|
II |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 25g miód 1szt-25g pomidory 100g kiełki 4g |
Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos cytrynowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka delikatesowa 25g ser porcyjny 1szt-16,67g mix sałat 12g jabłko 150g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
|
V |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 50g miód 1szt-25g pomidory 100g kiełki 4g kefir 1szt-250g |
Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos cytrynowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka delikatesowa 50g ser porcyjny 1szt-16,67g mix sałat 12g jabłko 150g II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g |
|
VI |
Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 75g pomidory 100g kiełki 4g |
Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos cytrynowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g sok pomidorowy 1szt-330ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka delikatesowa 50g ser porcyjny 1szt-16,67g mix sałat12g jabłko 150g II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
10074 |
2402 |
81,29 |
39,19 |
312,87 |
88,57 |
102,11 |
8,07 |
3 |
25,86 |
385,35 |
|
II |
9780 |
2334 |
76 |
36,01 |
313,69 |
8706 |
100,77 |
9,13 |
4 |
25,39 |
382,34 |
|
V |
10466 |
2498 |
86,93 |
43,21 |
327,21 |
97,48 |
118,07 |
7,31 |
4 |
21,77 |
445,34 |
|
VI |
10104 |
2410 |
81,26 |
40,73 |
302,64 |
79,8 |
116,09 |
11,28 |
4 |
30,91 |
442,84 |
DZIEŃ 30.10.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g pasta z ryby wędzonej 100g pomidory 50g roszponka 6g
|
Zupa ziemniaczana gotowana 300g sos myśliwski duszony 100g makaron gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml
|
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g polędwica drobiowa 50g ser tartar 1szt-20g papryka świeża 60g mix sałat z fasolą 60g II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml |
|
II |
Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g pasta z sera twarogowego 100g pomidorki koktajlowe 50g roszponka 6g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g makaron gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml
|
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 50g ser tartar 1szt-20g sałata 6g kiełki 4g II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml |
|
V |
Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 25g pasta z sera twarogowego 100g pomidorki koktajlowe 50g roszponka 6g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g makaron gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 75g ser tartar 1szt-20g sałata 6g kiełki 4g II kolacja- kefir 1szt-250g |
|
VI |
Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynkowa wieprzowa 25g pasta z sera twarogowego 100g pomidorki koktajlowe 50g roszponka 6g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g makaron pełnoziarnisty gotowany 150g kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g
|
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g polędwica drobiowa 75g ser tartar 1szt-20g sałata 6g kiełki 4g II kolacja- kefir 1szt-250ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
10308 |
2458 |
91,41 |
39 |
271,57 |
80,99 |
102,31 |
9,24 |
3 |
24,16 |
228,16 |
|
II |
9224 |
2201 |
72,01 |
37,03 |
261,39 |
79,27 |
94,39 |
6,52 |
2 |
19,08 |
190,36 |
|
V |
9679 |
2310 |
81,88 |
43,73 |
252,26 |
67,47 |
112,74 |
7 |
3 |
18,08 |
244,36 |
|
VI |
9381 |
22,37 |
72,8 |
38,93 |
257,94 |
70,94 |
105,64 |
7,23 |
2 |
23,32 |
228,36 |
DZIEŃ 31.10.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200 ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g ser twarogowy 70g jajo gotowane 1szt papryka kons 50g kiełki 4g |
Zupa ogórkowa gotowana 300g śledź w śmietanie 120g surówka z marchewki 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g ser homo 100g miód 1szt- 25 g pomidor 50g sałata 6g II kolacja- tubka ryżowa 1szt- 100g |
|
II |
Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g ser twarogowy 70g jajo gotowane 1szt kiełki 4g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g pulpety rybne gotowane 70g sos pomidorowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g ser homo 100g miód 1szt- 25g pomidor 50g sałata 6g II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g |
|
V |
Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g ser twarogowy 70g szynka sołacka 25g jajo gotowane 1szt kiełki 4g maślanka 1szy-400ml |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g pulpety rybne gotowane 70g sos pomidorowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g ser homo 100g szynka konserwowa 25g miód 1szt- 25g pomidor 50g sałata 6g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
|
VI |
Zupa mleczna gotowany z płatkami owsianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g ser twarogowy 70g szynka sołacka 25g jajo gotowane 1szt kiełki 4g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g pulpety rybne gotowane 70g sos pomidorowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g jabłko 150g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g ser homo 100g szynka konserwowa 50g pomidor 50g sałata 6g II kolacja-jogurt naturalny 1szt-250g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
10261 |
2447 |
80,13 |
39,24 |
307,62 |
97,14 |
108,14 |
23,46 |
9 |
26,64 |
384,2 |
|
II |
9400 |
2245 |
65,58 |
33,32 |
298,07 |
76,64 |
102,51 |
4,78 |
3 |
21,91 |
385,55 |
|
V |
10570 |
2524 |
79,58 |
42,42 |
310,46 |
92,5 |
128,41 |
6,55 |
4 |
21,11 |
432,91 |
|
VI |
9790 |
2336 |
71,96 |
38,38 |
289,19 |
74,4 |
118,78 |
7,22 |
3 |
29,63 |
442,41 |
DZIEŃ 01.11.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g szynka złota z indyka 50g ser żółty 25g ogórek świeży 60g roszponka 6g |
Zupa wiedeńska gotowana 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g brokuły mrożone gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g szynkowa wieprzowa 25g sałatka jarzynowa 100g sałata 6g II kolacja- mus owocowy 1szt-100g |
|
|
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 50g ser porcyjny 1szt- 16.67g pomidory koktajlowe 50g roszponka 6g |
Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g marchewka mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynkowa wieprzowa 25g sałatka jarzynowa, dieta 100g sałata 6g II kolacja- mus owocowy 1szt-100g |
|
V |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 75g ser porcyjny 1zt-16,67g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g marchewka mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynkowa wieprzowa 50g sałatka jarzynowa, dieta 100g sałata 6g II kolacja- kefir 1szt-250g |
|
VI |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 75g ser porcyjny 1szt-16,67g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g |
Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g schab gotowany 65g sos pietruszkowy gotowany 80g marchewka mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g sok pomidorowy 1szt-330ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynkowa wieprzowa 50g sałatka jarzynowa, dieta 100g sałata 6g II kolacja- kefir 1szt-250g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
8914 |
2128 |
82,83 |
34,64 |
260,35 |
38,13 |
85,17 |
5,9 |
3 |
28,77 |
290,95 |
|
II |
8609 |
2056 |
76,61 |
31,95 |
270,65 |
42,84 |
75,84 |
5,59 |
4 |
27,09 |
253,7 |
|
V |
9288 |
2218 |
86,53 |
38,67 |
282,23 |
53,04 |
95,09 |
7,12 |
5 |
25,39 |
311,2 |
|
VI |
8830 |
2107 |
76,81 |
34,07 |
272,43 |
51,58 |
91,49 |
10,79 |
5 |
33,54 |
295,2 |
DZIEŃ 02.11.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb graham 130g ser homo 50g polędwica drobiowa 25g ogórek kwaszony 50g papryka kons 50g |
Barszcz gotowany z ziemniakami 300g kotlet mielony smażony 65g surówka z selera i jabłka 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g kiełbasa żywiecka 25g dżem 1szt- 25g pomidor 100g kiełki 4g II kolacja- jogurt naturalny 1szt - 200g |
|
II |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g ser homo 50g polędwica drobiowa 25g mix sałat 12g roszponka 6g |
Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos śmietanowy gotowany 80g mieszanka 3 skł gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z czarną porzeczką 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka sołacka 25g dżem 1szt-25g pomidory 100g kiełki 4g II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g |
|
V |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g ser homo 50g polędwica drobiowa 50g mix sałat 12g roszponka 6g maślanka 1szt- 400ml |
Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos śmietanowy gotowany 80g mieszanka 3 skł gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z czarną porzeczką 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka sołacka 50g dżem 1szt-25g pomidory 100g kiełki 4g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g
|
|
VI |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g ser homo 50g polędwica drobiowa 50g mix sałat 12g jabłko 150g maślanka 1szt- 400ml |
Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos śmietanowy gotowany 80g mieszanka 3 skł gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g kefir 1szt- 250g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka sołacka 75g pomidory 100g kiełki 4g II kolacja-jogurt naturalny 1szt- 200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
8935 |
2132 |
82,35 |
36,66 |
273,66 |
61,53 |
76,09 |
5,71 |
2 |
27,41 |
219,85 |
|
II |
8325 |
1988 |
58,28 |
31,84 |
283,5 |
69,91 |
90,89 |
5,41 |
3 |
19,1 |
218,57 |
|
V |
9229 |
2204 |
65,31 |
36,19 |
299,33 |
84,44 |
112,49 |
6,94 |
3 |
19,1 |
244,07 |
|
VI |
8523 |
2034 |
61,81 |
36,06 |
267,64 |
62,72 |
115,19 |
8,08 |
2 |
21,67 |
260,32 |

