Jadłospis 03.11.2025 - 09.11.2025 roku.

Posiłek na dzień 07.11.2025 roku - śniadanie dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 03.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

      Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

pomidory 50g

ogórki kons 50g

     Krupnik ryżowy, gotowany 300g

bigos duszony 150g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka delikatesowa 25g

ser porcyjny1szt- 16,67g

papryka świeża 60g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

pomidory 50g

kiełki 4g

Krupnik ryżowy gotowany, dieta 300g

 mięsno od szynki gotowane 65g

sos koperkowy, gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 25g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300ml

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

pomidory 50g

kiełki 4g

kefir 250ml

Krupnik ryżowy gotowany, dieta 300g

 mięso od szynki, gotowane 65g

sos koperkowy, gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja – maślanka 1szt-400ml

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

pomidory 50g

kiełki 4g

Krupnik ryżowy gotowany, dieta 300g

mięso od szynki, gotowane 65g

sos koperkowy, gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt-200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka delikatesowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja- maślanka 400ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8870

2119

70,99

37,39

279,26

61,42

77,78

6,94

3

30,46

345

II

8666

2070

63,9

32,86

268,75

56,65

93,24

5,48

3

21,09

386,7

V

9588

2290

74,83

39,86

281,85

69,37

122,64

6,94

3

19,39

435,7

VI

9791

2337

74,81

41,46

280,55

74,66

121,49

7,36

     3

24,91

435,7

DZIEŃ 04.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa z pieca 25g

miód 1szt-25g

pomidory 50g

roszponka 6g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem 300g

kotlet schabowy smażony 80g

surówka z warzyw mieszanych 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 25g

ser żółty 50g

mix sałat z fasolą 60g

kiełki 4g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

miód 1szt-25g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 20ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 25g

ryba gotowana w jarzynach 120g

 mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

miód 1szt-25g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

kefir 1szt- 250ml

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ryba gotowana w jarzynach 120g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony, gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt-250ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 50g

ryba gotowana w jarzynach 120g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja - jogurt naturalny 1 szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10020

2389

77,03

34,32

304,55

79,46

102,16

6,55

     3

25,29

300,5

II

9066

2167

57,1

27,73

287,35

73,56

113,1

6,36

5

21,86

341,65

V

9635

2303

66,37

34,13

293,22

82,76

132,05

8,01

     5

21,06

395,65

VI

9240

2207

63,93

33,93

268,93

64,38

134,92

9,1

     5

26,58

407,65

DZIEŃ 05.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasta z tuńczyka 60g

ser topiony 1szt

ogórek świeży 60g

papryka konserwowa 50g

Zupa koperkowa, gotowana z ziemniakami 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy 80g

marchew z groszkiem mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

ser grani smakowy 1szt

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 25g

ser homo 50g

pomidory 100g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

ser grani naturalny 1szt

                sałata 6g

                  kiełki 4g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 50g

ser homo 50g

pomidory 100g

maślanka 400ml

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 165g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

ser grani naturalny 1szt

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 250ml

VI

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 50g

ser homo50g

pomidory 100g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser grani naturalny 1szt

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja – kefir 250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9631

2301

72,2

36,04

272,49

62,42

115,88

10,1

4

28,53

262,56

II

9075

2168

64,04

35,13

262,85

62,97

113,56

9,67

4

23

225,26

V

9905

2366

74,12

41,71

279,07

75,79

137,76

7,98

3

19,37

270,26

VI

9576

2286

71,1

41,51

271,18

73,89

129,81

8,24

     3

24,89

283,26

DZIEŃ 06.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

 

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser tartar 1szt-20g

ogórek świeży 60g

roszponka 6g

Zupa pieczarkowa gotowana z ziemniakami 300g

gulasz wieprzowy duszony 100g

buraki gotowane 120g

kasza bulgur gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

sałatka z makaronu, kurczaka i fasoli 100g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II

 

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

mix sałat 12g

Zupa marchwiowa gotowana z ziemniakami 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta, 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidorki koktajlowe 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

V

 

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

mix sałat 12g

kefir 1szt-250ml

Zupa marchwiowa gotowana z ziemniakami 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidorki koktajlowe 50g

sałata 6g

II kolacja- jogurt naturalny  1szt-200g

VI

 

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

mix sałat 12g

Zupa marchwiowa gotowana z ziemniakami 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta 120g

kasza bulgur gotowana 150g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidorki koktajlowe 50g

sałata 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9928

2367

76,17

31,49

257,21

64,47

102,33

4,96

3

32,64

229,5

II

8067

1925

59,24

33,51

231,6

53,88

86,18

5,65

     3

23,38

198,5

V

8771

2094

69,16

40,24

242,65

64,08

107,43

7

3

21,68

255

VI

8625

2057

58,55

33,49

251,56

71,53

99,13

7,15

2

29,22

239

DZIEŃ 07.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

ogórek konserwowy 50g

pomidory 50g

szczypiorek 2g

Zupa brokułowa gotowana 300g

ryba smażona 70g

surówka z kiszonej kapusty 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

dżem 1 szt- 25 g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana 1szt- 100g

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidory 50g

kiełki 4g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana

1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka delikatesowa 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidory 50g

kiełki 4g

ser grani naturalny 1szt

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

       szynka konserwowa 25g

ser homo 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka delikatesowa 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidory 50g

kiełki 4g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka konserwowa 50g

ser homo 100g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

 

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9950

2377

74,39

32,44

314,8

68,88

107,15

5,21

3

27,01

410

II

9076

2167

62,59

32,51

297,66

67,55

103,03

4,81

4

22,39

387,04

V

10406

2485

80,06

44,19

303,54

77,1

137,88

7,13

4

21,19

433,04

VI

9592

2289

67,84

37,49

291,19

71,72

121,95

10,45

4

30,34

445,54

DZIEŃ 08.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka sołacka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidory 50g

roszponka 6g

Zupa ziemniaczana, gotowana 300g

sos boloński 100g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

ser żółty 50g

ogórek świeży 60g

papryka świeża 60g

II kolacja- kefir 1szt-250g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa ziemniaczana, gotowana dieta 300g

sos mięsna -jarzynowy 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

II kolacja- kafir 1szt-250g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

maślanka 1szt-400ml

Zupa ziemniaczana, gotowana dieta 300g

sos mięsno – jarzynowy 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa ziemniaczana, gotowana dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

jabłko 150g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8387

1999

66,51

33,01

232,89

53,9

89,21

6,27

2

24,16

233,45

II

7722

1842

59,11

33,13

225,73

51,38

78,21

6,33

2

20,56

202

V

8615

2056

66,18

37,51

242,26

65,91

98,31

7,74

3

20,56

231

VI

7746

1847

56,94

32,89

222,4

50,63

83,63

7,77

2

25

228

DZIEŃ 09.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa żywiecka 25g

dżem 1szt-25g

ogórki kwaszone 50g

pomidory 100g

szczypiorek 2g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna wieprzowa gotowana 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

brukselka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

papryka konserwowa 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 50g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

jajka gotowane 1szt

kiełbasa golonkowa 25g

mix sałat 12g

II kolacja-kefir 1szt- 250g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

pomidory 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt- 330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

II kolacja- kefir 1szt- 250 g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8208

1961

58,06

27,94

270,21

46,72

86,93

4,81

2

29,05

383,05

II

8319

1989

56,82

28,19

284,99

62,76

88,47

4,71

3

18,92

384,05

V

9003

2153

68,79

35,47

2911,63

72,12

107,46

6,48

4

18,12

443,05

 

Galeria zdjęć

Zobacz również