Jadłospis 24.11.2025 - 30.11.2025 roku.

Posiłek na dzień 28.11.2025 roku - obiad dieta podstawowa.

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 24.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser homo 50g

mix sałat 12g

Kapuśniak gotowany z białej kapusty300g

indyk pieczony 65g

sałatka z kukurydzy, ogórka kons, papryki kons i fasoli 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka z kurcząt 25g

ser tartar 1szt- 20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser homo 50g

mix sałat 12g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

indyk pieczony 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 25g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser homo50g

mix sałat 12g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

indyk pieczony 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

ser tartar 1szt- 20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja – kefir 1szt- 250ml

VI

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

parówki delikatesowe 100g

szynkowa wieprzowa 50g

mix sałat 12g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

indyk pieczony 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt-200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 50g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja-kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8709

2078

61,55

31,6

276,34

61,77

83,5

5,36

2

28,27

151,36

II

8256

1970

59,51

32,86

259,63

55,06

82,29

5,24

3

22,72

147,67

V

8961

2138

69,43

39,58

270,68

65,26

103,54

6,59

3

21,02

204,17

VI

8821

2103

66,41

39,18

265,98

66,75

102,99

7,01

3

26,54

204,17

DZIEŃ 25.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

pasta z tuńczyka 60g

jajko gotowane 1szt

ogórek kons 50g

papryka kons 50g

Zupa jarzynowa 7 skł, gotowana 300g

pieczeń wieprzowa duszona 65g

sałatka z buraków 120g

kasza orkiszowa 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 25g

ser żółty 50g

pomidory 50g

roszponka 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

 sałata 6g

kiełki 4g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 20ml

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 25g

ryba gotowana w jarzynach 120g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka konserwowa 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

 sałata 6g

kiełki 4g

maślanka 1szt- 400ml

Zupa jarzynowa 3skł gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ryba gotowana w jarzynach 120g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka konserwowa 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa jarzynowa 3skł gotowana, dieta 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

kefir 1szt-250ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 50g

ryba gotowana w jarzynach 120g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9658

2305

77,23

32,04

240,13

61,11

117,14

7,89

4

24,83

442,39

II

9387

2242

67,27

31,95

241,03

60,5

120,07

6,04

4

22,93

471,28

V

10536

2517

79,47

40,45

255,58

77,92

151,52

7,68

4

21,73

512,78

VI

9847

2351

73,45

38,25

243,28

71,22

144,17

7,94

4

27,25

525,78

DZIEŃ 26.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

   Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 25g

ser homo 50g

pomidory 100g

kiełki 4g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem 300g

udko z kurczaka pieczone 100g

mizeria 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa żywiecka 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat 12g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

ser homo 50g

pomidory 100g

kiełki 4g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat 12g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

ser homo 50g

pomidory 100g

kiełki 4g

kefir 1szt-250g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g

VI

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser homo 50g

pomidory 100g

kiełki 4g

Rosolnik gotowany z lanym ciastem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka delikatesowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat12g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9671

2306

83,69

41,03

277,1

55,95

107,33

8,12

3

22,86

385,35

II

9377

2238

78,4

37,85

277,92

54,44

105,99

9,19

4

22,39

382,34

V

10063

2402

89,33

45,05

291,44

64,86

123,29

7,36

4

18,76

445,34

VI

9968

2378

83,31

42,45

286,04

67,05

118,64

10,88

4

27,91

429,34

DZIEŃ 27.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

pasta z ryby wędzonej 100g

pomidory 50g

roszponka 6g

 

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

sos myśliwski duszony 100g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser tartar 1szt-20g

papryka świeża 60g

mix sałat z fasolą 60g

II kolacja- kefir 1szt- 250g

II

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

pasta z sera twarogowego 100g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250g

V

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

pasta z sera twarogowego 100g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250g

VI

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 25g

pasta z sera twarogowego 100g

pomidorki koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

 

 

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser tartar 1szt-20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10232

2440

90,9

39,43

267,32

71,74

108,81

8,32

3

26,16

244,16

II

8870

2116

63,5

34,84

257,14

70,02

102,19

5,66

3

21,08

206,36

V

9585

2287

70,37

39,34

270,41

82,02

116,14

7,11

3

21,08

244,36

VI

8973

2139

60,69

34,47

257,94

70,94

108,44

7,34

2

23,32

228,36

DZIEŃ 28.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

ser twarogowy 70g

jajo gotowane 1szt

papryka kons 50g

kiełki 4g

Zupa ogórkowa gotowana 300g

śledź w śmietanie 120g

surówka z marchewki 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

miód 1szt- 25 g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt- 100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

jajo gotowane 1szt

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- tubka ryżowa

1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

szynka sołacka 25g

jajo gotowane 1szt

kiełki 4g

maślanka 1szy-400ml

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

szynka konserwowa 25g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

 sałata 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowany z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

ser twarogowy 70g

szynka sołacka 25g

jajo gotowane 1szt

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

pulpety rybne gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt-250g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

ser homo 100g

szynka konserwowa 50g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja-jogurt naturalny

1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10261

2447

80,13

39,24

307,62

97,14

108,14

23,46

9

26,64

384,2

II

9400

2245

65,58

33,32

298,07

76,64

102,51

4,78

3

21,91

385,55

V

10570

2524

79,58

42,42

310,46

92,5

128,41

6,55

4

21,11

432,91

VI

9681

2310

74,36

40,52

280,64

68,05

124,98

7,41

3

26,63

458,41

DZIEŃ 29.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 50g

ser żółty 25g

ogórek świeży 60g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

brokuły mrożone gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynkowa wieprzowa 25g

sałatka jarzynowa 100g

sałata 6g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

 

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

ser porcyjny 1szt- 16.67g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchewka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 25g

sałatka jarzynowa, dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 75g

ser porcyjny 1zt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchewka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 50g

sałatka jarzynowa, dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska gotowana, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchewka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

sałatka jarzynowa, dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8894

2123

74,43

28,43

281,85

60,53

89,27

7,43

4

26,67

290,95

II

8526

2036

67,51

28,64

289,65

64,99

79,89

7,02

4

25,39

253,7

V

8970

2142

77,43

35,36

281,23

53,19

96,74

7,38

5

24,39

311,2

VI

8532

2036

68,41

30,76

272,43

51,58

92,69

10,9

5

33,54

295,2

DZIEŃ 30.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

ser homo 50g

polędwica drobiowa 25g

ogórek kwaszony 50g

papryka kons 50g

Barszcz gotowany z ziemniakami 300g

kotlet mielony smażony 65g

surówka z selera i jabłka 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

placek z owocem 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa żywiecka 25g

dżem 1szt- 25g

pomidor 100g

kiełki 4g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt - 200g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

ser homo 50g

polędwica drobiowa 25g

mix sałat 12g

roszponka 6g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

placek z owocem 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka sołacka 25g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

V

     Kawa zbożowa gotowana 200ml   

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

ser homo 50g

polędwica drobiowa 50g

mix sałat 12g

roszponka 6g

maślanka 1szt- 400ml

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

placek z owocem 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka sołacka 50g

dżem 1szt-25g

pomidory 100g

kiełki 4g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

 

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

ser homo 50g

polędwica drobiowa 50g

mix sałat 12g

roszponka 6g

maślanka 1szt- 400ml

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt- 250g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 75g

pomidory 100g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt- 200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9978

2381

81,65

36,67

326,66

82,53

85,99

6,15

2

29,21

254,85

II

9171

2190

67,78

35,76

313,79

71,72

88,12

5,48

3

18,95

241,32

V

10075

2406

74,81

40,11

329,61

86,25

109,72

7,01

3

18,95

266,82

VI

8523

2034

61,81

36,06

267,64

62,72

115,19

8,08

2

21,67

260,32

 

 

Galeria zdjęć

Zobacz również