
I- Dieta podstawowa.
II- Dieta łatwostrawna.
V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.
VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.
Dzień 10.11.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb graham 130g szynka konserwowa 25g miód porcyjny 25g ogórek świeży 60g kiełki 4g |
Zupa pomidorowa gotowana z makaronem 300g pulpet z indyka z gotowany 65g sos koperkowy 80g fasolka szparagowa gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g polędwica drobiowa 50g ser topiony 1szt-22,5g pomidor 50g roszponka 6g II kolacja – mus owocowy 1szt-100g |
|
II |
kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g szynka konserwowa 25g miód porcyjny 25g sałata 6g kiełki 4g |
Zupa pomidorowa gotowana z makaronem, dieta 300g pulpet z indyka gotowany 65g sos koperkowy 80g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 50g ser porcyjny 1szt-16,67g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja – mus owocowy 1szt-100g |
|
V |
kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g miód 25g szynka konserwowa 50g sałata 6g kiełki 4g ser grani 1szt |
Zupa pomidorowa gotowana z makaronem, dieta 300g pulpet z indyka gotowany 65g sos koperkowy 80g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 75g ser porcyjny 1szt-16,67g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja – jogurt naturalny 1szt- 200g |
|
VI |
kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka konserwowa 75g sałata 6g kiełki 4g |
Zupa pomidorowa gotowana z makaronem 300g pulpet z indyka gotowany 65g sos koperkowy 80g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g kefir 1szt-250g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g polędwica drobiowa 75g ser porcyjny 1szt-16,67g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
7632 |
1822 |
46,48 |
26,37 |
260,4 |
60,16 |
68,82 |
5,11 |
1 |
25,95 |
156,72 |
|
II |
7743 |
1849 |
51,96 |
28,42 |
261,94 |
66,75 |
65,73 |
5,53 |
3 |
21,79 |
156,72 |
|
V |
9104 |
2174 |
69,06 |
39,62 |
269,69 |
75,28 |
102,18 |
7,91 |
3 |
20,09 |
195,22 |
|
VI |
8025 |
1915 |
59,14 |
35,12 |
245,68 |
56,98 |
90,79 |
8,28 |
2 |
24,61 |
223,72 |
DZIEŃ 11.11.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb graham 130g szynka złota z indyka 25g ser tartar 20g papryka świeża 60g kiełki 4g |
Zupa marchwiowa gotowana 300g pieczeń wieprzowa duszona 65g buraki gotowane 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g szynka delikatesowa 25g ser homo 50g sałata 6g II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g |
|
II |
kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g szynka złota z indyka 25g ser tartar 1szt- 20g kiełki 4g
|
Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g ryba gotowana 65g sos pietruszkowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 20ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka delikatesowa 25g ser homo 50g pomidor 100g sałata 6g II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g |
|
V |
kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g szynka złota z indyka 50g ser tartar 1szt- 20g kiełki 4g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g Ryba gotowana 65g sos pietruszkowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka delikatesowa 50g ser homo 50g pomidor 100g sałata 6g II kolacja- maślanka 1szt-400ml |
|
VI |
kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 50g ser tartar 20g kiełki 4g |
Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g ryba gotowana 65g sos pietruszkowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g sok pomidorowy 1szt-330ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka delikatesowa 50g ser homo 50g pomidor 100g sałata 6g II kolacja- maślanka 1szt-400ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
7793 |
1859 |
58,23 |
28,79 |
253,41 |
46,76 |
80,15 |
4,42 |
2 |
25,24 |
191,7 |
|
II |
7432 |
1775 |
56,16 |
29,06 |
244,9 |
36,1 |
76,33 |
5,22 |
3 |
22,33 |
211,45 |
|
V |
8593 |
2053 |
69,18 |
37,96 |
259,92 |
53,53 |
101,53 |
6,76 |
3 |
21,13 |
261,45 |
|
VI |
8152 |
1946 |
59,46 |
33,36 |
251,12 |
53,07 |
97,93 |
10,43 |
3 |
29,28 |
245,45 |
DZIEŃ 12.11.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Zupa mleczna gotowana z pł. kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g szynkowa wieprzowa 25g dżem 1szy-25g mix sałat 12g kiełki 4g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka pieczone 100g sałatka z kukurydzy, papryki kons, ogórka kons i fasoli 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g szynka z kurcząt 25g ser grani smakowy 1szt pomidor 50g roszponka 6g II kolacja- mus owocowy 1szt-100g |
|
II |
Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 25g dżem 1szy-25g mix sałat 12g kiełki 4g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos koperkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka z kurcząt 25g ser grani naturalny 1szt pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja- mus owocowy 1szt-100g |
|
V |
Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 50g dżem 1szt – 25g mix sałat 12g kiełki 4g kefir 1szt-250g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos koperkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka z kurcząt 75g ser grani naturalny 1szt pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g |
|
VI |
Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynkowa wieprzowa 75g mix sałata 12g kiełki 4g |
Rosół gotowany z makaronem 300g udko z kurczaka gotowane 100g sos koperkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ziemniaki gotowane 200g kefir 1szt-250g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka z kurcząt 50g ser grani naturalny 1szt pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
10269 |
2450 |
85,99 |
36,64 |
264,73 |
68,49 |
114,49 |
7,16 |
3 |
25,61 |
329,2 |
|
II |
9693 |
2313 |
78,61 |
37,86 |
253,24 |
69,39 |
117,4 |
7,08 |
3 |
21,21 |
323,9 |
|
V |
10398 |
2481 |
88,53 |
44,58 |
264,29 |
79,59 |
138,65 |
8,43 |
4 |
19,51 |
380,4 |
|
VI |
10151 |
2420 |
86,09 |
44,38 |
248,36 |
70,58 |
141,53 |
9,52 |
3 |
25,03 |
392,4 |
DZIEŃ 13.11.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g kiełbasa żywiecka 25g ser topiony 1szt-22,5g pomidor 50g sałata 6g |
Zupa ogórkowa gotowana 300g gołąbki duszone 120g sos pomidorowy gotowany 80g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g kiełbasa golonkowa 25g ser twarogowy 70g papryka świeża 60g mix sałat z fasolą 60g II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml |
|
II |
Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g kawa zbożowa gotowana 200m masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 25g ser porcyjny 1szt-16,67g pomidor 50g sałata 6g |
Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g schab gotowany 65g sos pomidorowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g kiełbasa golonkowa 25g ser twarogowy 70g mix sałat 12g kiełki 4g II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml |
|
V |
Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka złota z indyka 50g ser porcyjny 1szt-16,67g pomidor 50g sałata 6g jogurt naturalny 1szt-200g |
Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g schab gotowany 65g sos pomidorowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g kiełbasa golonkowa 50g ser twarogowy 70g mix sałat 12g kiełki 4g II kolacja- kefir 1szt-250g |
|
VI |
Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 75g pomidor 50g sałata 6g |
Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g schab gotowany 65g sos pomidorowy gotowany g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g kiełbasa golonkowa 50g ser twarogowy 70g mix sałat 12g kiełki 4g II kolacja- kefir 1szt-250ml |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
9698 |
2314 |
66,05 |
32,6 |
336,85 |
87,92 |
98,43 |
8,36 |
3 |
28,94 |
234,65 |
|
II |
8821 |
2108 |
60,98 |
32,98 |
297,92 |
73,38 |
102,97 |
6,59 |
4 |
18,64 |
222,33 |
|
V |
9295 |
2221 |
71,13 |
39,8 |
289,94 |
61,71 |
120,57 |
6,94 |
4 |
17,64 |
282,83 |
|
VI |
9007 |
2150 |
62,28 |
35,22 |
295,62 |
67,82 |
114,02 |
7,2 |
3 |
23,98 |
266,83 |
DZIEŃ 14.11.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka grahamka 1szt chleb graham 80g ser homo 100g pomidor 50g roszponka 6g
|
Krupnik jęczmienny gotowany 300g ryba smażona po grecku 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml
|
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g pasta z sera twarogowego 100g ogórek kiszony 50g mix sałat 12g II kolacja- mus owocowy 1szt- 100g |
|
II |
Zupa mleczna gotowana z makaronem300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g ser homo 100g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g ryba gotowana w jarzynach 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml
|
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g pasta z sera twarogowego 100g mix sałat 12g II kolacja- mus owocowy 1szt-100g |
|
V |
Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g polędwica drobiowa 25g ser homo 100g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g kefir 1szt-250g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g ryba gotowana w jarzynach 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynkowa wieprzowa 25g pasta z sera twarogowego 100g mix sałat 12g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
|
VI |
Zupa mleczna gotowany z makaronem 300g kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g polędwica drobiowa 25g ser homo 100g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g |
Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g ryba gotowana w jarzynach 120g ziemniaki gotowane 200g kefir 1szt- 250g |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynkowa wieprzowa 25g pasta z sera twarogowego 100g mix sałat 12g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
10010 |
2390 |
76,56 |
34,04 |
291,31 |
63,55 |
105,98 |
4,79 |
3 |
27,79 |
245,86 |
|
II |
8619 |
2058 |
59,43 |
32,43 |
256,5 |
57,36 |
99,42 |
4,51 |
3 |
20,9 |
215,62 |
|
V |
9310 |
2223 |
69,31 |
39,13 |
267,38 |
67,56 |
120,17 |
6,16 |
3 |
19,2 |
269,62 |
|
VI |
9170 |
2188 |
66,29 |
38,73 |
262,68 |
69,05 |
119,62 |
6,58 |
3 |
24,72 |
269,62 |
DZIEŃ 15.11.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb graham 80g szynka sołacka 25g ser tartar 20g ogórek kons 50g kiełki 4g |
Barszcz gotowany z ziemniakami 300g kotlet mielony smażony 65g surówka z kapusty białej 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g szynka złota z indyka 25g sałatka jarzynowa 100g sałata 6g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
|
II |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka sołacka 25g ser tartar 20g pomidor 100g kiełki 4g |
Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g schab gotowany 65g sos śmietanowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka złota z indyka 25g sałatka jarzynowa, dieta 100g sałata 6g II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml |
|
V |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g bułka pszenna 1szt chleb pszenny 80g szynka sołacka 50g ser tartar 20g pomidor 100g kiełki 4g jogurt naturalny 1szt-200g |
Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g schab gotowany 65g sos śmietanowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g napój owocowy gotowany 200ml |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g szynka złota z indyka 50g sałatka jarzynowa, dieta 100g sałata 6g II kolacja- kefir 1szt-250g |
|
VI |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka sołacka 50g ser tartar 20g pomidor 100g kiełki 4g |
Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g schab gotowany 65g sos śmietanowy gotowany 80g szpinak mrożony gotowany 120g ziemniaki gotowane 200g sok pomidorowy 1szt-330ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g szynka złota z indyka 50g sałatka jarzynowa dieta 100g sałata 6g II kolacja- kefir 1szt- 250g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
9250 |
2205 |
86,31 |
28,51 |
281,1 |
56,36 |
76,1 |
9,38 |
4 |
31,31 |
271,2 |
|
II |
8529 |
2036 |
70,05 |
29,44 |
272,61 |
46,67 |
82,7 |
8,69 |
4 |
28,9 |
250,97 |
|
V |
9187 |
2193 |
80,13 |
36,22 |
286,63 |
57,09 |
99,5 |
6,84 |
4 |
25,27 |
308,97 |
|
VI |
8732 |
2083 |
71,11 |
31,62 |
276,84 |
54,49 |
95,45 |
10,36 |
4 |
34,42 |
292,97 |
DZIEŃ 16.11.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Kolacja |
|
I |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb graham 130g kiełbasa z pieca 25g ser twarogowy 70g ogórek kiszony 50g papryka świeża 60g |
Zupa ziemniaczana gotowana 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos potrawkowy gotowany 80g marchewka z groszkiem mrożona gotowana 120g ryż gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z malinami 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb razowy 50g chleb żytni 80g polędwica drobiowa 50g ser żółty25g pomidory 50g roszponka 6g II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g |
|
II |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g kiełbasa golonkowa 25g ser twarogowy 70g sałata 6g kiełki 4g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos potrawkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ryż gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z malinami 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 50g dżem 25g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g |
|
V |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb pszenny 130g kiełbasa golonkowa 50g ser twarogowy 70g sałata 6g kiełki 4g kefir 1szt-250g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos potrawkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ryż gotowany 150g napój owocowy gotowany 200ml budyń gotowany z malinami 200g |
Herbata masło porcyjne 15g chleb pszenny 100g polędwica drobiowa 75g dżem 25g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g |
|
VI |
Kawa zbożowa gotowana 200ml masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g kiełbasa golnkowa 50g ser twarogowy 70g sałata 6g kiełki 4g kefir 1szt-250g |
Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g filet z kurczaka gotowany 65g sos potrawkowy gotowany 80g marchew mrożona gotowana 120g ryż gotowany 150g maślanka 1szt-400ml |
Herbata b/c masło porcyjne 15g chleb razowy 70g chleb graham 60g polędwica drobiowa 75g pomidor koktajlowy 50g roszponka 6g II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g |
Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler
Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych
|
Rodzaj diety |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
Tłuszcze (g) |
Kwasy tł. nasyc (g) |
Węglo-wodany (g) |
Cukry (g) |
Białka (g) |
Sól (g) |
Sód (mg) |
Błonnik (g) |
cholesterol (mg) |
|
|
I |
9126 |
2178 |
64,86 |
36,05 |
283,97 |
61,78 |
111,1 |
6,44 |
3 |
26,52 |
268,5 |
|
II |
8565 |
2046 |
57,99 |
30,92 |
281,93 |
66,22 |
100,53 |
6,06 |
3 |
19,91 |
253,25 |
|
V |
8968 |
2142 |
62,09 |
33,52 |
292,25 |
74,54 |
115,83 |
7,51 |
3 |
19,91 |
294,25 |
|
VI |
8719 |
2081 |
60,85 |
34,95 |
268,27 |
61,47 |
121,58 |
8,22 |
3 |
22,76 |
285 |

