Jadłospis 10.11.2025 - 16.11.2025 roku.

Posiłek na dzień 13.11.2025 roku - obiad dieta łatwostrawna.

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 10.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

szynka konserwowa 25g

miód porcyjny 25g

ogórek świeży 60g

kiełki 4g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem 300g

pulpet z indyka z gotowany 65g

sos koperkowy 80g

fasolka szparagowa gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser topiony 1szt-22,5g

pomidor 50g

roszponka 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

II

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka konserwowa 25g

miód porcyjny 25g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem, dieta 300g

pulpet z indyka gotowany 65g

sos koperkowy 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

V

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

miód 25g

szynka konserwowa 50g

sałata 6g

kiełki 4g

ser grani 1szt

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem, dieta 300g

pulpet z indyka gotowany 65g

sos koperkowy 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja – jogurt naturalny 1szt- 200g

VI

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka konserwowa 75g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem 300g

pulpet z indyka gotowany 65g

sos koperkowy 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt-250g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

7632

1822

46,48

26,37

260,4

60,16

68,82

5,11

1

25,95

156,72

II

7743

1849

51,96

28,42

261,94

66,75

65,73

5,53

3

21,79

156,72

V

9104

2174

69,06

39,62

269,69

75,28

102,18

7,91

3

20,09

195,22

VI

8025

1915

59,14

35,12

245,68

56,98

90,79

8,28

2

24,61

223,72

DZIEŃ 11.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 20g

papryka świeża 60g

kiełki 4g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

pieczeń wieprzowa duszona 65g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka delikatesowa 25g

ser homo 50g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

II

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

 

Zupa marchwiowa gotowana, dieta  300g

ryba gotowana 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 20ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 25g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g

Ryba gotowana 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka delikatesowa 50g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- maślanka 1szt-400ml

VI

 

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 20g

kiełki 4g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka delikatesowa 50g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- maślanka 1szt-400ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

7793

1859

58,23

28,79

253,41

46,76

80,15

4,42

2

25,24

191,7

II

7432

1775

56,16

29,06

244,9

36,1

76,33

5,22

3

22,33

211,45

V

8593

2053

69,18

37,96

259,92

53,53

101,53

6,76

3

21,13

261,45

VI

8152

1946

59,46

33,36

251,12

53,07

97,93

10,43

3

29,28

245,45

DZIEŃ 12.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Zupa mleczna gotowana z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szy-25g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka pieczone 100g

sałatka z kukurydzy, papryki kons, ogórka kons i fasoli 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka z kurcząt 25g

ser grani smakowy 1szt

pomidor 50g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szy-25g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 25g

ser grani naturalny 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

dżem 1szt – 25g

mix sałat 12g

kiełki 4g

kefir 1szt-250g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

ser grani naturalny 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

mix sałata 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt-250g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 50g

ser grani naturalny 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10269

2450

85,99

36,64

264,73

68,49

114,49

7,16

3

25,61

329,2

II

9693

2313

78,61

37,86

253,24

69,39

117,4

7,08

3

21,21

323,9

V

10398

2481

88,53

44,58

264,29

79,59

138,65

8,43

4

19,51

380,4

VI

10151

2420

86,09

44,38

248,36

70,58

141,53

9,52

3

25,03

392,4

DZIEŃ 13.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

   Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa żywiecka 25g

ser topiony 1szt-22,5g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa ogórkowa gotowana 300g

gołąbki duszone 120g

sos pomidorowy gotowany 80g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

papryka świeża 60g

mix sałat z fasolą 60g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

II

Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

V

Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 50g

sałata 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

kiełbasa golonkowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250g

VI

Zupa mleczna gotowana z kaszka manny 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

kiełbasa golonkowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9698

2314

66,05

32,6

336,85

87,92

98,43

8,36

3

28,94

234,65

II

8821

2108

60,98

32,98

297,92

73,38

102,97

6,59

4

18,64

222,33

V

9295

2221

71,13

39,8

289,94

61,71

120,57

6,94

4

17,64

282,83

VI

9007

2150

62,28

35,22

295,62

67,82

114,02

7,2

3

23,98

266,83

DZIEŃ 14.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

 

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

ser homo 100g

pomidor 50g

roszponka 6g

 

Krupnik jęczmienny gotowany 300g

ryba smażona po grecku 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

pasta z sera twarogowego 100g

ogórek kiszony 50g

mix sałat 12g

II kolacja- mus owocowy 1szt- 100g

II

 

Zupa mleczna gotowana z makaronem300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

ryba gotowana w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

 

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

II kolacja- mus owocowy

1szt-100g

V

 

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

kefir 1szt-250g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

ryba gotowana w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 25g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

VI

Zupa mleczna gotowany z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

ryba gotowana w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt- 250g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 25g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10010

2390

76,56

34,04

291,31

63,55

105,98

4,79

3

27,79

245,86

II

8619

2058

59,43

32,43

256,5

57,36

99,42

4,51

3

20,9

215,62

V

9310

2223

69,31

39,13

267,38

67,56

120,17

6,16

3

19,2

269,62

VI

9170

2188

66,29

38,73

262,68

69,05

119,62

6,58

3

24,72

269,62

DZIEŃ 15.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

 szynka sołacka 25g

ser tartar 20g

ogórek kons 50g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami 300g

kotlet mielony smażony 65g

surówka z kapusty białej 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 25g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa, dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka sołacka 50g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa, dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka sołacka 50g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

 sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt- 250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól    (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9250

2205

86,31

28,51

281,1

56,36

76,1

9,38

4

31,31

271,2

II

8529

2036

70,05

29,44

272,61

46,67

82,7

8,69

4

28,9

250,97

V

9187

2193

80,13

36,22

286,63

57,09

99,5

6,84

4

25,27

308,97

VI

8732

2083

71,11

31,62

276,84

54,49

95,45

10,36

4

34,42

292,97

DZIEŃ 16.11.2025

 

Śniadanie

Obiad

Kolacja

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa z pieca 25g

ser twarogowy 70g

ogórek kiszony 50g

papryka świeża 60g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchewka z groszkiem mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser żółty25g

pomidory 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

kiełbasa golonkowa 25g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

kiełbasa golonkowa 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

kefir 1szt-250g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

kiełbasa golnkowa 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

kefir 1szt-250g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

maślanka 1szt-400ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

 

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc  (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry   (g)

Białka  (g)

Sól     (g)

Sód   (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9126

2178

64,86

36,05

283,97

61,78

111,1

6,44

3

26,52

268,5

II

8565

2046

57,99

30,92

281,93

66,22

100,53

6,06

3

19,91

253,25

V

8968

2142

62,09

33,52

292,25

74,54

115,83

7,51

3

19,91

294,25

VI

8719

2081

60,85

34,95

268,27

61,47

121,58

8,22

3

22,76

285

 

Galeria zdjęć

Zobacz również